Nakon nekog vremena bez svima nam poznatog Proljetnog sajma, ove godine se ipak održao uz sudjelovanje Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar u pripremanju raznih slanih i slatkih jela. Sva tri dana škola je posluživala catering za goste Županije i Župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Učenici 2.d razreda, smjer kuhar, su s nastavnicima Zlatkom Pavičićem, Igorom Grgićem i Marijanom Benkek pripremali canapee od tortilje, mini sendviče od tosta i povrća, hladnu salatu od piletine, hladnu salatu od tune i slanutka, proljetnu salatu od povrća, nara i couscous-a, čokoladni mousse s McVitie’s keksima i narančom i Schwarzwald u čaši. Sva jela su se pripremala u školi, a na sajmu su ih posluživali učenici 2.b:  Petar Benkus, 2.e: Matija Đuvić i Marko Đipalo, 3.d: Robert Krsnik, Matea Katalenić, Gabrijela Beštek, Tomislav Pauković, Patricija Pavlek i Anamarija Plivalić, 3.b: Nirvana Benčak, Ivana Majevac i učenici 4.b razreda pod vodstvom nastavnika kuharstva i posluživanja (Tihomir Čurćija, Bojan Mušić, Dalibor Ivanišević, Anita Vodvarka, Marija Benkek, Mladen Lusavec te Gordana Batinović i Jasmina Ferenčak).

Učenici su u petak pripremali četiri vrste koktela za uzvanike, a sva tri dana su protekla u dobrom raspoloženju i zadovoljstvu svih prisutnih.

Istodobno, u školi su se odvijale pripreme za Kamelija kup na kojem je Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar sudjelovala samo dan nakon uspješno odrađenog Sajma, i to u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok (4. i 5. travnja 2022. u Varaždinskim Toplicama). Na natjecanju su sudjelovale 2 učenice 4.razreda smjera THK koje su predstavljale kulinarsku ekipu- kategorije kuharstva i slastičarstva – Matea Mučić i Iva Sarić, te slastičarka Sara Cindrić, učenica 1.razreda- smjer slastičarstvo.

U pratnji učenicama je bila nastavnica strukovnih predmeta kuharstva i slastičarstva, mentorica Jasna Ivanišević i nastavnica Jasmina Ferenčak.

U ponedjeljak 4. travnja 2022. održano je predstavljanje slastice, a učenica Sara Cindrić radila je tortu na temu Zima. Sastavni dio torte je kesten pire, bijela čokolada i figurice pingvina od fondana naziva “Čarolija na ledu”. I ostale torte su bile na istu temu te prekrasno dekorirane.

Nakon slastičarske discipline nastupila je kulinarska disciplina u kojoj su Matea i Iva pripremile menu od tri slijeda jela. Teme su bile zadane namirnice: za hladno predjelo skuša, glavno jelo pileći zabatak i desert kruške i krem sir. Nakon natjecanja učenika, za mentore je bila organizirana radionica vučenog i puhanog šećera te mirror glazure.

U utorak 5. travnja 2022. natjecale su se preostale četiri ekipe te je time završilo natjecanje.

Učenice Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar pune su dojmova te im je ovo bilo jako lijepo iskustvo, a kući su se vratile s osvojenim 4.mjestom u obje discipline.

Visoka škola Aspira je podijelila i svoje nagrade te je Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar osvojila ekipno 3. mjesto te novčani iznos od 15 tisuća kuna.

Nema predaha niti u školi jer cijeli ovaj tjedan Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola ima goste iz Češke i Slovačke u sklopu Erasmus+ projekta Fundamentals of school partnership. Učenici pripremaju tradicijska jela zemalja iz kojih dolaze, uživaju u lijepom vremenu i ljepotama našega kraja.