TREĆA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER; 16. KOLO;

RK IVANSKA – RK NOVSKA 39:21

Rukometaši Ivanske su ovog petka (8. travnja), na domaćem parketu odigrali zaostalu utakmicu 16. prvenstvenog kola protiv gostujuće momčadi Novske te posve očekivano uvjerljivo slavili rezultatom 39:21. Takav rasplet im je donio 11. bod čime su se popeli na peto mjesto ukupnog poretka. Nadalje, ovih je 60 rukometnih minuta bilo neizvjesno samo u prvih nekoliko minuta, odnosno do ishoda 8:6 polovicom prvog poluvremena. Od tog trenutka je postojao samo jedan sastav – onaj domaći. Naime, mladi rukometaši Novske, inače posljednje plasirani u ovom rukometnom društvu nisu mogli adekvatno parirati puno iskusnijem suparniku koji je svoju prednost samo povećavao.

Martin Trnski
Mateo Markanović
Ivan Subotičanec

Činio je to odlično se braneći, a svemu tome pridonijelo je i mnoštvo gostujućih pogrešaka. Tako se na predah otišlo s 11 zgoditaka viška za Bjelovarsko-bilogorskog trećeligaša (20:9) te se u nastavku samo postavljalo ono klasično sportsko pitanje – na koliko golova će se RK Ivanska zaustaviti. Odgovor na njega je glasio već izrečenih 39 pa se ovo može smatrati jednim lakšim treningom za igrače trenera Nenada Horvata. Taj trening stigao je svega dva dana pred regularni nastavak prvenstva.

Angelo Kocijan Pacas

Naime, momci iz Ivanske će već u nedjelju, (10. travnja) gostovati u Prelogu gdje će odmjeriti snage s tamošnjim istoimenim domaćinom. Točnije, njegovim drugim sastavom. Hoće li i tamo doći do punog plijena te dodatno „podebljati“ svoj bodovni saldo saznat ćemo uskoro, a kao zaključak ove jednosmjerne priče kažimo kako su najefikasnija imena u redovima Ivanske bila ona: Martina Trnskog, Ivana Subotičaneca i Matea Markanovića. Provnavedeni se u strijelce upisao osam puta (sedmerci 2/2), dok su ostala dvojica put do protivničke mreže pronašla jednom manje.

RK Ivanska