Na bjelovarskom Boriku će ovoga četvrtka (7. travnja) u 18 sati započeti četvrta sezona bjelovarske kros lige. Organizator je Atletski klub Borik, odnosno njegov predsjednik Josip Prvonožac, a riječ je o događaju na kojem se okupljaju amaterski trkači i trkačice, dakle zaljubljenici u prirodu, svjež zrak i trčanje. Sve je u potpunosti besplatno i želja organizatora je popularizirati fizičku aktivnost te međusobno druženje svih posjetitelja.

Kao i prošle, tako će se i ove sezone trčati 10 proljetnih i 10 jesenskih kola. Treba napomenuti kako je novitet u cijeloj ovoj zanimljivoj priči taj što će kategorije biti ponešto izmijenjene. Naime, djeca će se natjecati u tri uzrasta – U8, U12 te U16, dok će odrasli svoje atletske sposobnosti dokazivati u seniorskoj, odnosno veteranskoj konkurenciji. Seniorima se smatraju osobe do 40 godina starosti, dok će kod veterana trčati svi oni stariji od te životne dobi.

Natjecateljice i natjecatelji u U8 kategoriji će trčati dva mala kruga, za U12 predviđena su dva velika, a najstarija dječja kategorija trčat će tri velika kruga. Nadalje, način bodovanja nije se promijenio što znači da će prvoplasirani u svakom kolu dobiti 35 bodova, drugoplasirani 30, trećeplasirani će na svoj konto uknjižiti brojku 26, četvrti će se morati zadovoljiti sa 23 boda, slijedi 21 bod pa 20 i tako dalje. Kod bodovanja je važno kazati i to da nije nevažno koliko će se puta osoba pojaviti na startu.

Primjerice, ukoliko se pojavi na svih 20 utrka pribrojat će joj se 20 dodatnih, možemo reći nagradnih bodova. Također, boduje se 8 od 10 proljetnih te isto toliko jesenskih kola, a nagrade za ukupne pobjednike će ove sezone biti nešto izdašnije negoli što je to bio slučaj prijašnjih. Naime, najbolji će svojim kućama ponijeti vrlo vrijedan par atletskih tenisica, dok će srebrni i brončani biti bogatiji za još neke odjevne predmete poput majici.

–Nakon duge zime smo konačno dočekali početak nove sezone naše kros lige. Prolazeći gradom uvidio sam da su se ljudi zaželjeli trčanja te ih ja ovom prilikom pozivam da nam se pridruže. Glavni cilj svega ovoga je druženje i sve ovo je zamišljeno kao jedan dobar, kvalitetan trening. Na startu se prijašnjih godina okupilo otprilike pedesetak natjecateljica i natjecatelja pa tu brojku očekujemo i ovoga puta. Svaka utrka boduje se zasebno te sam siguran kako nas očekuje mnogo zanimljivosti – rekao je Josip Prvonožac, predsjednik AK Borik Bjelovar i organizator bjelovarske kros lige.

Stoga, priključite se ovom hvale vrijednom događaju u što većem broju. Aktivirajte svoje tijelo te provjerite u kakvoj ste formi.