Udruga vinogradara i vinara Čazma održala je svoju redovnu godišnju skupštinu.

Na skupštini se najviše razgovaralo o izložbi vina „Čazmanski vinokap“ koja ni ove godine nije održana zbog epidemije koronavirusa. Ono što se nadaju čazmanski vinogradari je da će nakon stanke od tri godine izložba biti održana iduće godine u starom terminu, dan prije Supermaratona.

Naime, iako će ove godine u Gradu Čazmi biti održano nekoliko velikih manifestacija i dosta je vremena do kraja godine vinogradari su se odlučili da ove godine ne organiziraju izložbu u nekom drugom terminu.

-Ovu izložbu uvijek kombiniramo s našim Supermaratonom. Drugi razlog su vremenski uvjeti, izložbu je uvijek bolje održati početkom godine jer vina imaju bolju kvalitetu i ljudi imaju više vina – kazao je predsjednik udruge Ivan Katalenić koji je vinogradare upoznao i s planovima i aktivnostima do kraja ove 2022. godine.

-Planiramo jedan stručni izlet, u planu je i ići na izložbe vina kod naših susjednih udruga u Križ, Popovaču i Ivanić-Grad. U planu imamo i obilježavanje Martinja za naše članove i goste. Isto tako planiramo organizirati i organoleptički pregled mladih vina – kazao je Katalenić.

Udruga broji četrdeset i dva člana i prima nove članove, članarina je simbolična, 100 kuna godišnje.