„PAKET 24 PREMIJER“ LIGA RUKOMETAŠA; 6. KOLO LIGE ZA OPSTANAK;

RK BJELOVAR – RK RUDAR RUDE 27:26

U bjelovarskoj dvorani Europskih prvaka se u šestom kolu lige za opstanak „Paket 24 Premijer“ lige odvijala prava drama. Naime, domaći su rukometaši savladali RK Rudar iz Ruda jednim, ali vrijednim zgoditkom razlike – 27:26. Na taj su način praktički osigurali opstanak u najjačem razredu hrvatskog muškog rukometa i iduće sezone, a treba kazati kako su gotovo cijelo vrijeme oni bili ti koji su „ganjali“ gostujuće vodstvo pa je upravo iz tog razloga ovo njihovo ostvarenje još značajnije.

Faza obrane kod RK Bjelovar u prvom poluvremenu nije nimalo štimala, a početkom nastavka na semaforu je stajalo šest golova viška za Rudarčane (10:16). Tada se činilo kako će gostujuća momčad rutinirano stići do super vrijedne pobjede, ali izabranici trenera Josipa Pećine su imali drugačije planove te se niti jednog trenutka nisu predavali. Malo po malo su „grickali“ prednost momaka iz malenog mjesta kraj Samobora, podigli razinu svoje obrambene igre, a svojom su borbenošću podigli i svoje vjerne navijače koji su se na tribinama skupili u pozamašnom broju. Tako je u 47. došlo do poravnanja na 21:21 za što je zaslužan bio Mateo Lukačec (meč okončao poentiravši okruglih 10 puta; sedmerci 5/5), da bi upravo preko njega Kesizubci stigli i do dugo očekivanog vodstva u 57. kada je na semaforu stajalo 26:25.

Za cijelu ovu priču važno je i to da je Deni Prvonožac u sljedećem gostujućem napadu obranio sedmerac Valentinu Runtasu, a kada je Vanja Šehić Bjelovaru donio 27:25 svega dvije minute prije kraja postalo je jasno da se domaćinima nakon velike bitke smiješi toliko željeni puni plijen. Oni su ga smogli snage sačuvati i to tako što je Dubravko Grgić zaustavio posljednji pokušaj Vida Starčevića. Dakle, popularni „Grga“ je postao apsolutni junak iako treba reći da je ovo još jedno momčadsko slavlje bjelovarskog Premijerligaša za koje je svaki pojedinac koji se našao na parketu dao svoj obol, dao svoj posljednji atom snage.

S druge strane, nema se što prigovoriti niti Rudarčanima koji su također prezentirali jednu odličnu partiju, ali im je u samoj završnici ponestalo sreće. Isto tako, nije im pomoglo niti sedam egzekucija slovenskog internacionalca Davida Špilera, inače bivšeg člana bjelovarskog kluba pa će oni svoj spas Premijerligaškog statusa morati tražiti u budućnosti. Stoga, RK Bjelovar u idućoj prvenstvenoj rundi na gostovanje u Karlovac (9. travnja) može otići sasvim opušteno i ono što nam je preostalo prenijeti vam za kraj ovog osvrta jest Pećinina izjava.

–Znali smo da nam ova utakmica donosi gotovo matematički ostanak u ovom rukometnom društvu pa je zasigurno to bio razlog zbog kojeg smo igrali u grču. To se posebice odnosi na prvo poluvrijeme gdje nam ništa što smo pripremali nije polazilo za rukom. No, u drugih 30 minuta stvari su izgledale mnogo bolje. Kreirali smo puno čišće situacije za udarac te nam se velika borbenost naposljetku isplatila. Dakle, svim svojim momcima čestitam na ovome, zadovoljan sam i sada idemo pokušati ostvariti idući cilj. Taj cilj je pobijediti sve do kraja ove mini lige čime bismo sveukupno bili sedmi što bi bio jedan iskorak u odnosu na prošlu sezonu – ovo je komentar mladog trenera rukometaša Bjelovara.