TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA SJEVER; 20. KOLO;

NK KOPRIVNICA – NK BJELOVAR 0:3

Dvoboj 20. prvenstvenog kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever između nogometaša Koprivnice i Bjelovara je odigran u Križevcima, a razlog toga leži u činjenici što se koprivničko nogometno zdanje obnavlja. Bezobzirno gdje se igralo, treba znati kako su Bjelovarčani bolja, kvalitetnija momčad od koprivničke te su to naposljetku u potpunosti dokazali.

Naime, bila je ovo posve jednosmjerna utakmica u kojoj su igrači trenera Luke Bilobrka prema protivničkim vratima uputili više od 20 udaraca pa je najzaposleniji čovjek na travnjaku bio vratar NK Koprivnica – Domović. Stoga, konstatacija jest ta da je bjelovarska pobjeda mogla biti puno uvjerljivija negoli što je na kraju priče bila i puni plijen Bilobrkovih majstora najavljen je velikim prilikama za egzekuciju: Kočiša, Fajića, Okića i Jakova Pranjića.

Nadalje, svoju ogromnu nadmoć NK Bjelovar je okrunio vodećim pogotkom u 38. minuti. Proradila je bosanska veza u bjelovarskim redovima Fajić – Okić. Prvonavedeni je asistirao, dok je drugonavedeni tu asistenciju rutinirano pospremio iza leđa nemoćnog Domovića. Ništa se nije promijenilo niti u nastavku. Naime, na terenu je postajala samo jedna družina pa je cjelokupna situacija izgledala kao da su se sastala dva kluba koja ne igraju isti rang nadmetanja.

Svaka sumnja u slavlje bjelovarskog trećeligaša (ukoliko je ona uopće i postojala) je otklonjena u 60. kada je akciju koju je započeo kapetan Šantalab na željeni način završio već spomenuti Pranjić. Bilobrkove „osice“ potom su i dalje napadale svim silama nemajući namjeru stati, a ovu fenomenalnu partiju Bjelovara dovršio je sveprisutni, očigledno izuzetno raspoloženi Pranjić koji je poentirao i po drugi put. Do toga je došlo njegovim odmjerenim udarcem u 78. minuti dvoboja nakon još jedne izigrane akcije gostiju.

–Utakmica u kojoj smo u potpunosti dominirali. Naša pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje te ja sada mogu samo uputiti čestitke svojim nogometašima. Zabili smo tri pogotka, a mogli smo mnogo, mnogo više. Nismo, međutim najvažnija su sva tri boda. Naposljetku, ovo je samo još jedan mali korak ka našem cilju i već idućeg vikenda je prilika za novo dokazivanje. Bit ćemo domaćini sastavu Rudara te ćemo i tu tražiti slavlje kako bismo ostali u samom vrhu ukupnog poretka. U tih 90 minuta neću moći računati na usluge Maria Nikolića koji je kartoniran, no ima nas dovoljno i idemo još jednom razveseliti sebe i svoje vjerne navijače – rekao je Luka Bilobrk, trener bjelovarskih nogometaša nakon još jedne odlične predstave njegovih izabranika.

Dakle, ovo je još jedan siguran trijumf momaka s bjelovarskog Gradskog stadiona na Logoru i već sada se itekako veselimo njihovim budućim susretima. Prvi u nizu bit će onaj pretposljednje, 21. prvenstvene runde, a iduće će subote (9. travnja) bjelovarske račune pokušati pomrsiti ovotjedni suparnici Mladosti iz Ždralova – momčad Rudara iz Murskog Središća. Naravno, i u tih će 90 minuta nogometne igre, koje će početi u 16:30 favoriti biti Pranjić i društvo. Hoće li taj status opravdati vidjet ćemo.