Višnja i Zdravko Pevec ponovno otvaraju trgovine i to pod imenom Pevec. Naime, prije nekoliko dana u medijima pojavila se vijest kako Višnja i Zdravko otvaraju trgovinu u Vrbovcu, ali kako smo saznali od obitelji Pevec u tijeku su zadnje pripreme i za otvaranje trgovine u Bjelovaru.

Novi trgovački lanac poslovat će pod nazivom “Pevec oprema d.o.o.”, a osnovali su ga Zdravkovi i Višnjini sinovi Davorin i Danijel. Osim toga, Davorin je direktor tvrtke, a Zdravko prokurist.

Pevec će imati sličan asortiman robe kao bivši trgovački lanac Pevec.

Nove trgovine osim starog imena imat će i stari zaštitni znak pijetla.

– U poslovni svijet sam se odlučio vratiti zato što sam si postavljao pitanje jesmo li najveći hrvatski trgovački lanac stvorili ja i obitelj ili netko drugi. To je razlog. Oduzeli su ga, oteli. Ne mogu se pomiriti da budem doživotno u financijskom ropstvu. Nekada sam imao plaću bruto 65.000 kuna, ja, supruga i direktori. Danas dobivamo 4.000 kuna ja i supruga, na to sam spao. I to je razlog – kazao je Zdravko Pevec na pitanje Indexa.hr zašto se odlučio vratiti u poslovni svijet?

Nakon otvaranja trgovina u Vrbovu i Bjelovaru idući grad gdje bi trebala biti otvorena trgovina je Zagreb.

Zdravko i Višnja Pevec vesele se i zahvaljuju na svoj podršci koju dobivaju od građana i nekadašnjih poslovnih partnera i suradnika koji ih zovu nude prostore, robu i suradnju. Prema njegovim riječima početni kapital za otvaranje trgovine ima od prodaje sve svoje mehanizacije koju je imao.

Višnja i Zdravko su i devedesetih krenuli graditi svoje poslovno carstvo iz garaže te stvorili tvrtku koja je prešla granice Hrvatske i zapošljavala više od 4 tisuće radnika, sada su pred sebe stavili opet zadatak da se vrate gdje su nekad pripadali.

Foto: Z.Pevec