Udruga „Zadovoljna žena“ iz Bjelovara u partnerskoj suradnji s Općinom Berek na području Općine provodi projekt „Uljepšajmo dane“.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života starijih osoba, ublažavanje socijalne isključenosti i uključivanje starijih osoba u život zajednice kroz razne aktivnosti primijenjene njihovim potrebama, informiranje starijih osoba o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i osvješćivanje javnosti o nužnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama.

U sklopu projekta provodile su se radionice koje su za sve bile besplatne kao i niz edukacija. Nakon godinu dana projekta stigla je lijepa vijest da se projekt zbog svoje kvalitete koja je prepoznalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nastavlja još godinu dana.

– Zahvaljujem Općini Berek na podršci koju pruža našoj udruzi, zahvaljujem i našim voditeljicama koje su uspješno provele projekt. Predali smo izvješće i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je drugu godinu provedbe projekta. Znači nastavljamo dalje, s istim aktivnostima, sportsko rekreativnim, kreativnim, edukativno-informativnim i zabavnim – rekla je Mirela Štefinec Plavac predsjednica Udruge „Zadovoljna žena“ i dodala kako je za nastavak ovog programa odobreno 90 tisuća kuna.

Projekt je pobudio dosta interesa kod mještanki Bereka kojima je namijenjen, ali želja je da se taj broj i poveća, te da se ženama iz Bereka priključe i žene iz susjednih općina.

– Odaziv na radionice naših mještana je zadovoljavajuć, žene su lijepo prihvatile ovu rekreaciju, muški nam se članovi nažalost nisu pridružili. Ono što smo radili na radionicama pokazali smo na našem Danu općine. I ovim putem pozivam sve naše mještane da nam se priključe, nisu nam bitne godine i granice općine. Voljela bi da nam se priključe i žene s područja Općine Ivanska da nas je više i da nam je ljepše u ova vremena. Važno je napomenuti i kako su radionice besplatne – kazala je Senka Jambrišak.

Općina Berek kao partner potiče i podržava ovaj projekt, a koliko je on bitan pojasnila je Ivana Cindrić pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Berek.

– Naša općina je na ruralnom području i mišljenja smo da su kako žene, tako i muškarci zatvoreni u svoje domove. Mislim da je ovo jako dobar poticaj da žene ali i muškarci naprave nešto više za sebe, a ne samo da se drže u svojim domovima. Ovakva vrsta zabave i nekog osobnog zadovoljstva jako je važna kako bi se čovjek razvijao i u ovim godinama na svim mogućim poljima – kazala je Cindrić.