11.4 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Grad Bjelovar i ove godine podupire sudjelovanje obrtnika na sajmovima

Nove vijesti

Grad Bjelovar i Udruženje obrtnika Bjelovar i ove su godine sklopili Ugovor o sufinanciranju rada Udruženja u visini od 80 tisuća kuna.

Sufinancirat će se, među ostalim, nastup obrtnika na sajmovima, stručnim skupovima, kongresima, sudjelovanje na seminarima i edukacijama te strukovnim putovanjima, objasnio je zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić na konferenciji za novinare.

– Ja mislim da je to jedna dobra potpora i suradnja između Grada i obrtnika. Nama su obrtnici izuzetno bitni jer obrtnici su obiteljske, neću reći tvrtke, nego obrti gdje su zaposleni 1, 2, 3 ili 5 pljudi koji se bore za svoju egzistenciju i kako preživjeti, ne samo u Bjelovaru već i Hrvatskoj i mislim da upravo male obrte i obrtnike mislimo poticati. Bjelovar je prepoznatljiv po tome i odnekada je bio grad obrtništva i to je nešto što ćemo sigurno zadržati i u budućnosti – rekao je Brajdić.

Dodao kako je jedan od tih nastupa koji se sufinancira upravo i predstojeći Proljetni međunarodni bjelovarski sajam koji počinje u ovaj petak, 1. travnja. Novac koji dodjeljuje Grad ide ciljano izlagačima kako bi na sajmovima promovirali svoj rad i svoje zaposlenike, kaže predsjednica Udruženja obrtnika Gabrijela Marija Patačko.

– Sajmovi na kojim mi izlažemo su sajmovi na kojima čovjek može okusiti i pomirisati neke od proizvoda. Istina je da se danas u doba digitalizacije i medija proizvodi promoviraju putem web stranica i različitih medija, međutim neke stvari poput mirisnih svijeća ili nečeg drugog proizvedenog, čovjek ne može dobiti dojam osim na sajmu gdjeje to „face to face“ i prisutan obrtnik gdje se drugačiji kontakt sa kupcima ostvaruje – kazale je Patačko

Jedan od korisnika te potpore je i Darko Novotni, dugogodišnji pčelar, ali i svjećar, koji ne skriva zadovoljstvo odlascima na sajmove diljem zemlje, gdje najviše proda svoje proizvode. S njim se složio i Marijan Ralica, predsjednik Konjogojske udruge Bilogora, koji ističe velik značaj potpore Grada Bjelovara.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika