RK SPAČVA VINKOVCI – RK BJELOVAR 29:30

Bjelovarski rukometaši su došli do super vrijedne pobjede u Vinkovcima kod tamošnjeg sastava Spačve. Slavili su s minimalnih 29:30, i to nakon što su poslije prvog poluvremena imali opipljiv zaostatak od 16:12 pa zatim i minus pet u 40. minuti (22:17). Dakle, Kesizubci su zahvaljujući svojoj velikoj borbenosti i požrtvovnosti ostvarili ovaj rezultat, rezultat kojim su učinili ogroman korak ka opstanku u ovom rukometnom društvu. Treba kazati kako je upravo tih 29:30 bilo jedno od rijetkih vodstava bijelih iz rukometnog grada. Nadalje, još jedna dodatna okolnost zbog koje treneru Josipu Pećini i njegovim ratnicima treba skinuti kapu jest ta što su u ravnoj Slavoniji oni igrali u jako okrnjenom sastavu, a obzirom na mnoštvo bolesti, ozljeda pa i poslovnih obveza.

Dakle, iznova su Bjelovarčani dokazali da mogu, da vrijede te su se ovime domogli svog 17. ovosezonskog boda u ligi za opstanak. Tim su učinkom trenutno drugoplasirani, odnosno bolji od njih je samo riječki Zamet koji na svom kontu ima 19 bodova. Kada se ovako igra, „gine“ za dres svog kluba nepošteno je bilo koga izdvajati, ali Vanja Šehić je to zaslužio. Naime, Labinjanin se i ovog puta zaustavio tek na dvoznamenkastom broju pogodaka (10/12; sve iz igre), dok je tu i stopostotni Jovan Milićević. On je nepogrešivo gađao 5/5. Vinkovčanima nije pomoglo niti osam egzekucija Filipa Mažurane, kao niti 5/5 Marina Božičevića. Drugonavedeni je zabio jedan sedmerac, a Pećina s razlogom nije krio oduševljenje.

–Nakon ovoga mogu samo čestitati svojim momcima. Niti jednog trenutka nisu se predavali, svi zajedno smo vjerovali u pozitivan ishod usprkos mnogim poteškoćama i činjenici što je drugo poluvrijeme iznijelo samo sedam rukometaša te je naposljetku do njega došlo. Naravno da ništa još nije posve razriješeno, ali sada se puno lakše diše. Isto tako, nadam se kako će nam se barem netko od igrača na koje nisam mogao računati u ovih 60 minuta vratiti za meč idućeg tjedna na domaćem parketu protiv RK Rudar Rude gdje ćemo tražiti novu pobjedu kojom bismo učinili novi korak ka opstanku u „Premijerki“ – rekao je trener bjelovarskih rukometaša.