Kako je Hrvatska seljačka stranka objavila na svojoj internet stranici jučer 23. ožujka održana je sjednica Predsjedništva HSS-a, na kojoj se raspravljalo o jednoj točki dnevnog reda, točnije pregovaralo se oko ujedinjenja svih stranaka proizašlih iz HSS-a.

Sjednici su, kao gosti nazočili i predsjednici 6 stranaka: Autohtonog-HSS-a, HSS-Braće Radić, HSS-Stjepan Radić, Hrvatske radićevske stranke HRS-a, Nezavisnih seljaka Hrvatske te Demokrata.

Kako je jedina točka dnevnog reda bila upravo pokušaj ujedinjenja, odnosno povratka svih tih stranaka u HSS-a, nazočni predsjednici su se iz prve ruke uvjerili kako su dobrodošli, te ostaje da se na idućem sastanku predlože i dogovore tehnički detalji oko mogućeg ujedinjenja, sukladno statutu HSS-a, ali i Statutima ostalih stranaka.

Uz nazočne predstavnike spomenutih stranaka, očekuje se da će na idućem sastanku nazočiti i predstavnici ostalih stranaka, koji iz objektivnih razloga nisu sudjelovali na jučerašnjoj sjednici, a koji su također izrazili želju za objedinjavanjem svih stranaka kojima je temelj „Radićevština“.

Izvor: hss.hr