Naši predstavnici u 4. nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica su odigrali svoje utakmice 15. ligaškog kola te ostvarili izrazito slab učinak. To znači da su krajnji rezultati slijedeći:

NK GRANIČAR ĐURĐEVAC – NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE 4:2

NK SLATINA – NK ČAZMA 2:1

NK PITOMAČA – NK DINAMO PREDAVAC 2:0

NK GARIĆ GAREŠNICA – NK SUHOPOLJE 3:1

Stoga su sveukupno osvojena samo tri boda (jedan trijumf, niti jedan neriješen završetak te čak tri poraza). Takvi raspleti nas dovode do toga da je najbolje plasirani Bjelovarsko-bilogorski četvrtoligaš i dalje onaj Bilogore 91 sa 27 bodova na svom kontu. Momčad Damira Pempera trenutno zauzima četvrtu poziciju. Igrači garešničkog Garića se mogu pohvaliti sa brojkom 24 u rubrici bodovi (petoplasirani), slijede momci NK Dinamo Predavac koji imaju 21 bod čime su sedmi u ovom nogometnom društvu, dok je najslabiji naš kolektiv onaj čazmanski. On se u dosadašnjem dijelu sezone može podičiti sa svega 16 bodova pa je deveti u ukupnom poretku. Kao zaključak ove kratke ovotjedne četvrtoligaške priče u kojoj smo naveli sve najvažnije stvari vam donosimo razmišljanja trenera Grubišnopoljaca, gospodina Pempera nakon meča njegovih majstora u gradu picoka gdje su oni posve neočekivano posrnuli te si „zakočili“ put (nadamo se nakratko) ka samom vrhu ovog ranga hrvatskog nogometa.

–Bio je ovo dvoboj u kojem smo nosili status nedvojbenog favorita, ali smo na kraju ostali bez ijednog boda. Sve je bilo na našoj strani – od posjeda lopte, mnogobrojnih napada i stvorenih prilika za poentiranje. Međutim, činili smo neoprostive pogreške koje je naš ovotjedni suparnik znao iskoristiti te bih se usudio reći kako nas je pobijedio ne kreiravši niti jednu pravu prigodu za pogodak. Svjestan sam da taj moj navod zvuči čudno kada primiš četiri gola, no stvarno je tako bilo. Gubili smo 1:0, a u trenutku kada smo došli do poravnanja autogolom domaćina, smatrao sam da će stvari sjesti na svoje mjesto.

Nažalost, nije bilo tako. Đurđevčani su poveli 3:1 nakon čega smo mi uspjeli smanjiti zaostatak preko Ivačića kojega je povratnom loptom uposlio Kuprešak. Dakako, pobudilo je to mrvicu nade u našim redovima, ali više od toga nismo uspjeli. U samom smiraju utakmice, NK Graničar Đurđevac je iz jedanaesterca potvrdio pobjedu pa nama sada preostaje samo okrenuti se budućnosti. Iduća prvenstvena runda nam donosi domaćinstvo protiv NK Borac Imbriovec i tu jednostavno moramo slaviti kako bismo ostali u priključku sa vodećim momčadima Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica – ovako je događaje u gradu picoka komentirao strateg NK Bilogora 91. (Filip Mlinar)

Standings provided by SofaScore LiveScore