Danas su, u Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza, ždrijebom određeni parovi četvrtfinala  hrvatskog ženskog rukometnog Kupa. Njime su rukovodili Povjerenik za natjecanje Ante Ančić te Voditelj natjecanja Bojan Filipović, a u bubnju su se našli: RK Podravka Vegeta Koprivnica, RK Lokomotiva Zagreb, ŽRK 1234 Virovitica, ŽRK Zamet Rijeka, ŽRK Sesvete, ŽRK Zrinski Čakovec, ŽRK Osijek i ŽRK Bjelovar. Najvažnija vijest u svemu ovome za sve bjelovarske ljubitelje rukometa jest ta da će njihove ljubimice gostovati na Kvarneru, dakle u Rijeci. Tako je jedan od najboljih ženskih kolektiva Bjelovarsko-bilogorske županije unazad nekoliko godina za protivnika dobio lidera Druge hrvatske ženske rukometne lige Zapad pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti može li na ovom neugodnom terenu opravdati nedvojbenu ulogu favorita. Zasigurno, Riječanke se neće olako predati, a dvoboj je na rasporedu 6. travnja.

Igra se na jednu dobivenu utakmicu te je važno napomenuti kako će se, ukoliko u nekom meču pobjednik ne bude poznat nakon regularnih 60 minuta odmah pristupiti izvođenju sedmeraca. Isto tako, od izuzetne je važnosti kazati i to da je ždrijeb bio poludirigiran. Uzrok tome su Virovitičanke i Riječanke.  Naime, budući da je riječ o klubovima koji se ne natječu u najvišem rangu hrvatskog ženskog rukometa, već u Drugoj hrvatskoj ligi Sjever, odnosno Zapad, oni su automatski stekli pravo domaćinstva u četvrtfinalu. Rukometašice Virovitice će pred sobom imati jednu od dvije najbolje ženske rukometne momčadi u Hrvatskoj – onu koprivničke Podravka Vegete, dok će, kako je već ranije navedeno Riječanke ugostiti Bjelovarčanke u pokušaju pomrsiti im račune.

Zaključno, osim spomenutih Zamećanki i Bjelovarčanki, odnosno Virovitičanki i Podravkašica, ostala dva četvrtfinalna para tvore: ŽRK Sesvete – ŽRK Lokomotiva Zagreb te ŽRK Zrinski Čakovec – ŽRK Osijek. Pobjednici susreta u četvrtfinalu osiguravaju nastup na Završnici Kupa koja se ove godine igra od 12. do 15. svibnja u Poreču.(Filip Mlinar)