Ovog vikenda (12. i 13. ožujka) je, nakon zimske stanke nastavljeno natjecanje u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica u kojoj Bjelovarsko-bilogorska županija ima četiri predstavnika. Riječ je o: NK Čazma, Bilogori 91 iz Grubišnog Polja, predavačkom Dinamu te garešničkom Gariću. Nadalje, važna napomena jest ta da je bušetinski Graničar odustao od daljnjeg participiranja u ovom nogometnom društvu pa će, shodno tome u svakom kolu jedna momčad biti slobodna. U ovom je to ona ferdinandovačka, a kada su u pitanju naši klubovi rezultati su sljedeći:

NK ČAZMA – NK PITOMAČA 0:0

NK BILOGORA 91 GRUBIŠNO POLJE – NK SLATINA 3:1

NK DINAMO PREDAVAC – NK GARIĆ GAREŠNICA 5:0

Dakle, sveukupno su sastavi s ovog područja ostvarili sedam bodova (dvije pobjede, jedan neriješen ishod i također, jedan poraz). Shodno tome, naš najbolji kolektiv je i dalje onaj iz Grubišnog Polja sa 27 bodova na svom kontu. To mu je ovog trenutka dovoljno za visoku treću poziciju ukupnog poretka. Igrači predavačkog Dinama se mogu pohvaliti s brojkom 21 u rubrici bodovi pa su šestoplasirani. Garešnički Garić je smješten odmah iza njih – izabranici trenera Vladimira Vaclaveka za sada imaju 21 bod, ali i nešto slabiju gol razliku od momaka koje odnedavno s klupe predvodi Nikola Papac. Najslabija Bjelovarsko-bilogorska momčad među četvrtoligašima Bjelovara, Koprivnice i Virovitice je ona čazmanska s vrlo skromnih 16 osvojenih bodova.

Nadalje, najviše pozornosti u 14. prvenstvenoj rundi je privukao županijski derbi na predavačkom igralištu Brana. Meč između Predavčana i Garešničana je suprotno svim razmišljanjima bio izrazito jednosmjeran, u potpunosti je otišao na domaću stranu, a takvom razvoju događaja je, to se mora naglasiti ponajviše „kumovala“ rana ozljeda te prisilan izlazak iz igre iskusnoga Dragana Vaclaveka. Naime, njemu je, prilikom jednog duela nastradala ruka pa je za goste stvar tako krenula u neželjenom smjeru. Popularnom Gari ovim putem želimo što brži oporavak, a treba reći da je do svih pet pogodaka domaćina došlo nakon odlično izigranih akcija. Zabijali su: Legčević, dvaput kapetan Bošnjak, mlada nada Tomić te novopridošli kamerunski napadač koji je dokazao da će biti veliko pojačanje. Stoga, sigurni u daljnja uzbuđenja sva zbivanja nastavljamo budno pratiti s ogromnim zanimanjem, a kao zaključak cijele ove priče donosimo vam izjave novog predavačkog stratega, odnosno garešničkog starosjedioca Vaclaveka.

– Za vrijeme Vaclavekovog participiranja NK Garić je bio posve ravnopravan s nama, no, kada je on napustio travnjak cjelokupna situacija je otišla na našu stranu. Mišljenja sam kako je, prema svemu viđenome mogao pasti još pokoji gol. Nažalost nije, ali 5:0 je rezultat poslije kojega ne možeš biti nezadovoljan. Dakako da ima još mjesta napretku i siguran sam kako ćemo svakom novom utakmicom sve više rasti. Slijedi nam gostovanje u Pitomači. Radi se o jednoj respektabilnoj nogometnoj družini koja je odigrala 0:0 u Čazmi i to će biti jedan pravi izazov za nas. Prilika da vidimo koliko stvarno vrijedimo – kratko i jasno je govorio predavački trener Papac.

Nikola Papac

–Možda je ovo prevelik poraz mojih nogometaša, ali naš ovotjedni domaćin je bio puno čvršći. Smatram da je više nego mi želio ovu pobjedu te ju naposljetku uspio ostvariti. Kod ishoda 1:0 smo propustili realizirati „mrtvu“ priliku za poravnanje, a odmah potom smo primili zgoditak za 2:0. Dakle, još jednom čestitam NK Dinamo Predavac na trijumfu, želim mu sreću u nastavku sezone, dok se mi moramo okrenuti budućnosti – baš poput svog kolege Papca, šturo, ali u potpuno drugačijem raspoloženju pričao nam je Vladimir Vaclavek, trener garešničkog četvrtoligaša. (Filip Mlinar)

Vladimir Vaclavek