Stopama svojih bjelovarskih kolega išli su i nogometaši Mladosti iz Ždralova. Majstori trenera Danijela Lovrića „protutnjali“ su kroz Orahovicu gdje su nadvisili tamošnji NK Papuk krajnjim ishodom 0:3, a to znači da su, obzirom na rasplete drugih ovotjednih susreta i dalje trećeplasirana momčad Treće hrvatske nogometne lige Sjever sa 37 bodova na svom kontu. Upravo toliko ima i drugi križevački Radnik, ali njegova je gol razlika nešto bolja. Lider iz Svetog Martina na Muri, NK Polet se može podičiti sa 39 prikupljenih bodova. Dakle, prvenstvo će i u nastavku biti jako zanimljivo, a Mladostaši su do pobjede u Orahovici stigli preko Čove, Jakšića te Abramovića. Prvonavedeni je suparničkog vratara savladao izvanredno pogodivši same rašlje iz slobodnog udarca kojem je prethodio prekršaj nad Cipraninom Theodosiuom. Igrala se 8. minuta utakmice, a prema svemu viđenome gostujuća je prednost mogla biti i uvjerljivija.

Naime, Mlinarić, Behram, pa i Žabec su promašivali. Ipak, svi ti silni promašaji se jednoj od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti nisu osvetili jer je ona u potpunosti kontrolirala tijek događanja na zelenoj površini, odnosno Papukovci su u svega nekoliko navrata prešli centar igrališta. Iz tih svojih stidljivih prelazaka nisu pronašli načina opasnije zaprijetiti vrataru Srbljanovoviću koji je i ovoga puta stajao između vratnica trećeligaša iz Ždralova. Naposljetku, pobjednik je posve odlučen u drugom poluvremenu. Najprije se u listu strijelaca u 62. upisao Jakšić još jednim udarcem iz daljine na ovom susretu, da bi, desetak minuta poslije Abramović, nakon jednog kornera i gužve u domaćem kaznenom prostoru uspio gurnuti loptu u mrežu iz neposredne blizine. Stoga, ovdje govorimo o jednom potpuno jednosmjernom srazu na kojemu su se ždralovački Redsi „osvetili“ Orahovčanima za „šok terapiju“ u prvom dijelu sezone kada je na igralištu Brdo semafor na koncu pokazivao 1:1 i sada, kao zaključak svega ovoga možete pročitati Lovrićev komentar.

–Naša najbolja prezentacija u ovom dijelu prvenstva. Nametnuli smo svoj ritam igre od samoga početka te ga držali tijekom svih 90 minuta. Nadam se kako je ovo samo nagovještaj još jednog kvalitetnog izdanja idućeg tjedna kada ćemo ugostiti koprivničku Tehniku. Naravno, ne razmišljamo o ničem drugome osim o novom trijumfu te se nadam da ćemo ga, uz maksimalno zalaganje uspjeti ostvariti – rekao je trener NK Mladost Ždralovi nakon sigurnog troboda svog kolektiva u Orahovici.  (Filip Mlinar)