12.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Bjelovarčanke rutinski protiv Zeline

Nove vijesti

Bjelovarske rukometašice apsolutno ništa nisu prepuštale slučaju i apsolutno sigurno su nadvisile posljednje plasiranu Zelinu sa 16 pogodaka razlike – 42:26. Dakle, igračice trenera Daria Obrana i dalje suvereno drže visoku treću poziciju ljestvice 1. hrvatske rukometne lige za žene, i to sa 24 osvojena boda. Nadalje, pobjeda bjelovarskih majstorica rukometa nije dolazila u pitanje niti jednoga trenutka te je već u 19. minuti, egzekucijom Lucije Ivande na semaforu stajalo 12:5. Iako su gošće uspjele mrvicu smanjiti svoj zaostatak do poluvremena (ishod po isteku prvih 30 minuta rukometne igre glasio je 19:13), bilo je to sve od njih. Naime, priča je u nastavku za ŽRK-ice bila još uvjerljivija, svakim njihovim napadom prednost se povećavala te je zapravo dvoboj bio izuzetno dosadan.

„Bušile“ su bijele iz Bjelovara suparničke vratarke sa svih mogućih pozicija i zelinske igračice, unatoč svojoj želji nisu im mogle opasnije zaprijetiti. Činile su članice Zeline mnoštvo tehničkih pogrešaka u napadu, a o njihovoj igri u obrambenoj fazi suviše je i govoriti. Kakva je ona bila daje se iščitati iz broja primljenih pogodaka, dok valja naglasiti kako su se sve rukometašice domaćeg kluba opisale u strijelce. Najviše su se istaknule Ana Maria Gavrić te Antonia Oremović (svaka po sedam egzekucija), a šest je dodala Ema Guskić. Zelinskom sastavu, koji je već sada siguran putnik u niži rang nadmetanja nije pomoglo niti osam pogodaka Ane Marije Bikić (sedmerci 2/2), odnosno sedam Mirne Vučković. Ona je pucala četiri penala i zabila ih tri. Stoga, za ovaj sraz možemo konstatirati kako je za bjelovarskog ženskog rukometnog prvoligaša bio jedan lakši trening te kako će za njega zahtjevniji izazov stići nadolazećeg vikenda.

Naime, Obran će svoje štićenice odvesti u Varaždin kod uvijek neugodne Koke. Varaždinsko-bjelovarski rivalitet oduvijek je poznat pa će i ovoga puta biti jako zanimljivo promatrati tih 60 rukometnih minuta. Hoće li se iz baroknog grada djevojke ŽRK Bjelovar vratiti s pobjedničkom pjesmom na usnama saznat ćemo, a sada nam ostaje još samo prenijeti vam razmišljanja trenera Bjelovara nakon ove očekivane i nadasve sigurne pobjede njegovih trupa.

–Prije svega, čestitam djevojkama na osvojena dva boda. Na kraju je to, rekao bih korektan rezultat iako smo mi, po mom mišljenju nešto lošije ušli u susret. Pritom mislim da naš angažman nije bio onakav kakav bih ja želio. Stoga je prvo poluvrijeme bilo relativno neizvjesno, ali u drugom smo poluvremenu pojačali igru u fazi obrane što nas je dovodilo do velikog broja laganih golova. Sve u svemu, posao smo odradili vrlo dobro i idemo dalje – riječi Daria Obrana, trenera ŽRK Bjelovar poslije osvajanja nova dva prvenstvena boda.   (Filip Mlinar)

  

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika