14.6 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Snažna eksplozija u Zagrebu: Na mjestu udara pronađeni dijelovi zrakoplova

Nove vijesti

Sinoć oko 23 sata je snažna ekplozija probudila i prepala Zagrepčane. Do eksplozije je došlo u blizini Studentskog doma ‘Stjepan Radić’ na Jarunu. Prema prvim informacijama čini se da je na mjestu udara pronađen dio neke letjelice koja je prilikom pada napravila krater promjera oko tri metra i dubine jedan metar. Navodno su na ostacima vidljive oznake na ruskoj ćirilici

Stručnjaka za vojnu avijaciju i urednika portala ‘War zone’ Tyler Rogoway smatra kako se u Zagrebu srušio izviđački dron Tu-141 ‘Strizh’. Njegova teorija je da se pokvario te je iz Ukrajine preko Mađarske stigao do Zagreba.

‘Nedavno je objavljeno da je Ukrajina u pogon stavila dronove još iz sovjetske ere, a koliko je meni poznato, Ukrajinci jedini na svijetu koriste dron Tu-141’, napisao je Rogoway.

‘Jedno krilo je ostalo netaknuto što nam je omogućilo da usporedimo fotografije. Naravno, zbunjujuće je i poprilično alarmantno da letjelica odleti tako daleko, ali što se tiče te vrste drona, to nije prvi put, pa čak ni i u ovom ratu. Prije samo nekoliko dana jedan se srušio u Ukrajini’, dodaje.

Napisao je kako se radi o ‘prilično fascinantnoj letjelici’ iz sovjetske ere.

‘Ukrajinci su je unaprijedili tijekom ruskog osvajanja Krima 2014. godine. Realno, ova letjelica je više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letjelica. Lansira se iz prikolice, ruta se unaprijed odredi i služi za skupljanje obavještajnih podataka. I, da, ima i padobran, tako da se više puta može upotrijebiti”, zaključio je Tyler Rogoway, prenosi tportal.hr.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika