Poznata ukrajinska IT kompanija “Intellias” preselila je svoje poslovanje iz Novoga Sada u Hrvatsku zbog nepružanja potpore Ukrajini koja je izložena agresiji Rusije, prenio je u utorak objavu ove kompanije portal „Nova.rs“.

„U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću podršku Ukrajini od srbijanskih vlasti, pa je ‘Intellias’ odlučio svoj razvojni centar preseliti u Hrvatsku“, navodi se u njihovoj objavi na Facebook-u, i dodaje kako će ured tvrtke biti otvoren u Zagrebu.

Odabrali smo Hrvatsku zbog njezine dosljedne proukrajinske pozicije – pružanja pomoći našoj vojsci i zaštite našim izbjeglicama, podržavanja zahtjeva Ukrajine za ulazak u EU, zatvaranja neba ruskom zrakoplovstvu, navodi se priopćenju kompanije koja upošljava preko 2 500 IT stručnjaka.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak pozvao je “Intellias” da razvojni centar preseli u Bjelovar.

– Ukrajinska IT tvrtka Intellias odlučila je otvoriti svoju podružnicu u Hrvatskoj. Ovim putem ih pozivam da to učine upravo u Bjelovaru gdje se IT sektor snažno počeo razvijati. Najveći smo hrvatski grad bez prireza, imamo brzu i efikasnu gradsku upravu, a za IT sektor putem našeg Tehnološki park Bjelovar pružamo vrlo primamljive uvjete otvaranja ureda u našem gradu gdje praktički sve dajemo besplatno samo da tvrtka dođe u Bjelovar. Bjelovar je vrlo otvoren prema poduzetništvu, a na našem Veleučilište u Bjelovaru svake godine stvaraju se vrhunski mladi informatičari koji se zapošljavaju upravo u IT tvrtkama koje već nekoliko godina uspješno rade u našem gradu- napisao je na svom Facebook profilu Hrebak.