9.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Danas u u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma Velimir Grgić predstavit će svoju knjigu „Teorije zavjere 21. stoljeća“

Nove vijesti

Večeras, 18. veljače  2022. s početkom u 19 sati u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma održat će se predstavljanje knjige Velimira Grgića „Teorije zavjere 21. stoljeća“. Knjiga „Teorije zavjere 21. stoljeća“ zapravo je mali, ali učinkovit vodič za snalaženje u suvremenom svijetu u kojem – očito – ništa nije onako kako izgleda, vodič za snalaženje za sve one koji o vremenu u kojem živimo žele dobiti (napokon) pouzdane i provjerene informacije.

Živimo u doba dosad neviđene inflacije informacija, ali i dezinformacija. Posebno je to došlo do izražaja u vrijeme pandemije koronavirusa. O samoj pandemiji i koronavirusu, a potom i o prednostima i manama cjepiva i cijepljenja dobivali smo i dobivamo najrazličitije i najkontradiktornije vijesti iz svih mogućih komunikacijskih kanala. Usporedo s tim pojavile su se i teorije i „teorije“ o 5G mreži, pojavio se i QAnon te dosad nezamisliva razmišljanja o – ravnoj zemlji, ali i pticama „koje zapravo ne postoje, nego su – dronovi“.

Što je u toj kakofoniji vijesti istina a što laž, kako smo došli do toga da vjerujemo ili u sve ili ni u što, pokušava nam otkriti knjiga „Teorije zavjere 21. stoljeća“ Velimira Grgića. Jednostavno, pregledno, kronologijski ali i problematski, no istodobno i uzbudljivo Grgić nam – prvi u Hrvatskoj –  na jednom mjestu nudi cjelovit pregled i kronologiju fenomena koji su nas doveli do toga da živimo u vremenu kada nijednu informaciju i vijest ne možemo i ne smijemo uzimati – zdravo za gotovo.

Velimir Grgić piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj, uređivao je i vodio mnoge TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist. Dosad je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi.

Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na slavko.kolar.knjiznica@gmail.com ili na tel. 043771089

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika