3.7 C
Bjelovar
Srijeda, 29 studenoga, 2023
spot_img

Cijene šišanja lete u nebo! Kako će si umirovljenici to priuštiti?

Nove vijesti

Među više od 239.000 blokiranih građana, koje uz dugove dodatno pritišću sve skuplje cijene su i pojedini frizeri koji su odlučili poskupjeti svoje usluge. Neki od njih tvrde da za lokal od 29 kvadrata plaćaju plin 2500 kuna mjesečno. To se odrazilo na cijene šišanja i drugih tretmana.

“U ovom trenutku u Hrvatskoj su, ne samo zadnjih par dana nego i zadnjih mjesec i godinu dana, cijene porasle za 20 posto”, rekao je za RTL Ivica Zanetti, predsjednik ceha frizera i kozmetičara te dodao da je nekim njegovim kolegama plin poskupio za 200 do 300 posto. 

“Mislim da je to nevjerojatno, ali istinito. Nisu porasle samo cijene energenata, nama je porasla cijena repromaterijala, svega, dnevnih novina…”, dodao je.

Šišanje će još poskupjeti

Građane neće razveseliti niti Zanettijeve najave kako će šišanje još poskupjeti s uvođenjem eura. “Pošto surađujem s frizerima iz regije, u Sloveniji je cijena usluga kad su prešli s tolara na euro porasla za 50 posto. Matematički gledano kod nas, ako je šišanje 70 kuna, morat će otići na 120 kuna i biti 10 do 15 eura. To je realna cijena usluge koja se naplaćuje u Europi”, poručio je. 

Frizeri koji, unatoč svemu, još drže niske cijene šišanja, teško će moći opstati, upozorio je Zanetti. S druge strane, njihove usluge će postati nedostižne brojnim umirovljenicima.

Bujanje crnog tržišta

“Ja mislim da je 20, 30, 40 i 50 kuna neodrživa usluga. Nema to ekonomsku računicu i ti frizeri će morati staviti ključ u bravu. Mislim da će se zatvoriti 20 posto kvartovskih frizerskih salona. Kako će umirovljenici preživjeti, pitanje je jer im je važnije da će imati za kruh i mlijeko nego ošišati se. Frizeri koji rade za 20 kuna, oni će njima biti dostupni samo na crnom tržištu. S ovakvom politikom će se desiti da će se crno tržište još pojačati”, zaključio je Zanetti. 

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika