-3.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
spot_img

Jedna je država zabranila ženama da se voze na prednjim sjedištima

Nove vijesti

Vlasti Ugande zabranile su ženama da sjede s vozačima u kamionima u nastojanju da reduciraju broj prometnih nesreća u toj zemlji.

– Mnoge nesreće s kamionima događale su se u gradu Lira i cijeloj okolnoj regiji. Primijetili smo da su u većini kamiona, koji su sudjelovali u nesrećama, žene sjedile na prednjim sjedištima pored vozača – rekao je policijski službenik Leonard Olam za AA, a na upit zašto je uvedena zabrana ženama da budu suvozači u kamionima.

On je rekao da se u većini slučajeva kamioni u Ugandi koriste i za prijevoz trgovaca s tržnica i da su svjedoci kazali da na prednjim sjedištima sjede žene koje su djevojke vozača.

Nesvakidašnja zabrana uslijedila je nakon nesreće koja se dogodila 10. siječnja u četvrti Lira u kojoj je poginulo devet osoba, a 19 ih je zadobilo teške ozljede. Policija je priopćila da su neoprezna vožnja i preopterećenje bili uzroci nesreće, piše N1.

Predsjednik organizacije ‘Lira Mobile Market Vendors’ Patrick Opio rekao je da su prodavačice na tržnicama, koje sjede u prednjoj kabini s vozačima, odgovorne za većinu nesreća u regiji.

– Žene mame vozače kratkim haljinama koje otkrivaju njihova bedra i odvlače pažnju vozača, što dovodi do nesreća. One nerijetko kupuju i alkoholna pića za vozače. Kako bismo smanjili nesreće, tražili smo i vlasti su uvele da žene više ne smiju sjediti naprijed u kamionima – rekao je Opio.

Stanovnik sjevernog dijela Ugande Philip Ojuk, koji često putuje kamionima, rekao je da vozači često voze pod utjecajem alkohola te da njihove djevojke sjede s njima naprijed. Dodao je da neki vozači maze žene dok voze što dovodi do nesreća.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika