Predstavnici Udruge umirovljenika Općine Dubrava čestitali su 103. rođendan jednom od najstarijih stanovnika Općine Dubrava, Zagrebačke županije ali i Hrvatske, Josipu Pisnjaku.

Josip Pisnjak živi u Domu za starije i nemoćne Ivana u Dubravi, a član je tamošnje udruge umirovljenika dugi niz godina.

foto/Stjepan Habazin

I dok je svoj stoti i sto prvi rođendan proslavio s velikim brojem uzvanika i čestitara, u organizaciji Udruge umirovljenika zbog epidemije koronavirusa posljednje dvije godine moralo se odustati od velikih proslava.

Uz prigodne poklone i sa željama za dobro zdravlje predstavnici Udruge umirovljenika posjetili su danas Josipa i uz ugodan razgovor proslavili za njega veliki dan.

– Izuzetna nam je čast što je gospodin Pisnjak naš član već dugi niz godina. Želja i planovi su bili da ove subote proslavimo rođendan uz naše članove i uz goste koji su iskazali želju da bi došli čestitati rođendan gospodinu Pisnjaku. Tako su proslavi trebali nazočiti predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske i Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, saborski zastupnik i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša ali zbog širenja korona virusa od velike proslave smo morali odustati. Posjetom i prigodnim poklonima posjetili smo našeg slavljenika u domu gdje boravi i nakon ugodnog druženja i razgovora, zaključak je bio jasan – Vidimo se dogodine na velikoj proslavi 104. rođendana – kazao je predsjednik Udruge umirovljenika Općine Dubrava Stjepan Habazin.

foto/Stjepan Habazin

Josip Pisnjak rođen je 12. siječnja 1919. u Ivanić Gradu u mnogobrojnoj obitelji. Majka Marija i otac Stjepan imali su 11 djece. Kao siromašno dijete bio je seoski sluga, a od 1934. do 1937. učio je krojački zanat. Aktivan je sudionik NOB-a. Poslije II. svjetskog rata radio je kao krojač u Zagrebu, a potom se vratio u Ivanić Grad gdje je 1963. bio jedan od osnivača poduzeća „Antilop“ odakle 1974. odlazi u mirovinu. Iz dva braka( supruge su mu umrle) ima sina Josipa i kćerku Biserku.

Jednom prilikom smo pitali Josipa što je recept za dugovječnost?
„Nikada nemoj činiti drugome što tebi nije ugodno!“, odgovorio je Josip.