U Komercijalnoj i trgovačkoj školi njeguje se i potiče međusobno pomaganje, a u prosincu je to posebno istaknuto. To je prilika da shvatimo da pomaganjem drugima postajemo bolji ljudi i da to nije obaveza već dar svakog čovjeka u svakoj prilici.

 Učenici i nastavnici već godinama sudjeluju u velikoj školskoj humanitarnoj akciji „Sreću čine male stvari“ kojom daruju najpotrebitije obitelji svojih učenika. Već niz godina škola organizira i provodi humanitarne akcije povodom božićnih blagdana.  Tradicionalno, deset godina za redom,  provodi akciju “Sreću čine male stvari” koju je pokrenulo Vijeće učenika pod vodstvom pedagoginje Ornele Malogorski. Redovito  učenici i zaposlenici škole prikupljaju namirnice i higijenske potrepštine za obitelji učenika slabijeg imovinskog stanja.

Kao i uvijek do sada i ove godine se odazvala se cijela škola. Na prijedlog Vijeća učenika ove godine su prikupljali  novčana sredstva kako bi pomogli najpotrebitije obitelji učenika/ca kojih je ove godine osam. Za prikupljena sredstva kupljeni su poklon bonovi u prodavaonici u dogovoru s obiteljima kako bi si sami kupili što im je najpotrebnije. Ne moramo reći da je bilo i suza… Svatko je sudjelovao u skladu sa svojim mogućnostima. Priključila se i učenička zadruga COOL- kolektiva koja je organizirala božićni sajam u školi te prodavala pšenicu koju su sami sadili i ukrasne vreće koje su sami sašili. Dio prihoda od prodaje išao je za humanitarnu akciju. S učenicima u zadruzi su radile profesorice Jadranka Rosić, Spomenka Bohaček i Ivana Štiglić.

Ovakve akcije važne su jer pomažu u usmjeravanju na razvijanje potrebe za darivanjem i dijeljenjem osobito s potrebitima kojima bi naša “mala” pomoć mogla promijeniti život. Samo na taj način i takvim pristupom poučavanja i usmjeravanja možemo postići da sadašnje i buduće generacije mladih osjete pravu sreću u “malim” stvarima jer SREĆU ČINE MALE STVARI!

Pomaganje i davanje nas uči da budemo zahvalni na onome što imamo. Na taj način više cijenimo pozitivne stvari u svom životu i ne uzimamo zdravo za gotovo ono što imamo. Pomaganjem postajemo bolji ljudi. Učenici, nastavnici i roditelji naših učenika ponovo su pokazali veliko srce.

Hvala svima koju su sudjelovali i nekome svojom brigom i pažljivošću uljepšali bar trenutak života!