Udruga kuhara i slastičara Bilogore nastupila na sajmu Hotel & Gastroteh u Zagrebu

U sklopu sajma Hotel & Gastroteh u Zagrebu održanom na Zagrebačkom velesajmu od 21. do 23. veljače članovi Hrvatskog kuharskog saveza pripremali su u prostoru kulinarskog poligona tradicionalna jela svoga kraja, a posjetitelji degustirali.

Cijeli dan članovi Udruge kuhara i slastičara Bilogore predstavljali su baštinu svoje regije. Pripremali su svima nama znana jela naših starih. Prisutni posjetitelji su imali prilike degustirati i omastiti brk s buhtlama od domaćeg džema, bijelim žgancima sa vrhnjem i lukom, krpicama sa zeljem, faširancima, krumpirovim pogačama sa špekom, gibanicom od kelja i sira i juhom od buče. Našlo se tu i kukuruznih palačinki, klipića sa bučinim sjemenkama i čvarkuša.  Osim degustacije posjetitelji su mogli dobiti savjete i recepture vezane uz pripremu naših “klasika”. Članovi Udruge se nadaju dobrom odazivu i iduće godine i porućuju svima da se Bjelovarsko bilogorska županija može ponositi svojim koliko bogatim toliko i ukusnim nasljeđem.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.