Županija potpisala Ugovor s Udrugom umirovljenika Štefanje o financiranju projekta „Druženje umirovljenika“

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić danas je potpisala  ugovor o financiranju projekta „Druženje umirovljenika“ s predsjednikom Udruge umirovljenika Štefanje, Josipom Golubićem. Udruga umirovljenika Štefanje javila se na županijski Javni poziv koji je išao prema umirovljeničkim udrugama i kandidirala je projekt „Druženje umirovljenika“ – druženje umirovljenika i jednodnevni odlazak u toplice, obilazak starijih i teško bolesnih sa prigodnim paketićem voća. Projekt vrijedan 9. 000,00 kuna je odobren i samim time našli su se u društvu dvadesetak županijskih Udruga umirovljenika, koje će dobiti 335 tisuća kuna sredstava za svoje projekte, a kojima je cilj podizanje kvalitete života građana treće životne dobi.

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić je prilikom potpisivanja naglasila kako su Udruge umirovljenika na razini Županije različite, ali sve aktivnosti su obuhvaćene Programom za umirovljenike koji je Županija donijela 2013. godine, a taj Program je verificirala Županijska skupština.

– Taj program se odnosi na aktivnosti populacije treće životne dobi, dakle na onaj zdravstveni dio, socijalnu skrb, ali i na ovaj društveni dio – kazala je Ištef Benšić

Predsjednik Udruge umirovljenika Štefanje Josip Golubić je govorio o aktivnostima Udruge posebno istaknuvši brigu o onima kojima je potrebna pomoć, a govoreći o ostalim aktivnostima rekao je kako Udruga organizira druženja, izlete za svoje članove u toplice i na more, a u sklopu Udruge djeluje i pjevačko društvo. Posebno se zahvalio  Županiji na donaciji, no nije zaboravio ni na Općinu Štefanje koja jednim dijelom pomaže rad Udruge ni Poljoprivrednu zadrugu Štefanje koja je Udruzi besplatno ustupila prostor za sastanke i omogućila korištenje potrošnog materijala za rad.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i Slavko Prekrat, predsjednik  Matice umirovljenika BBŽ koji je još jednom istaknuo odličnu suradnju umirovljeničkih udruga sa županijskim vodstvom, ispred Općine Štefanje Silvestar Štefović koji je u budućnosti najavio mogućnost još bolju suradnju između Općine i Udruge umirovljenika te članovi Upravnog odbora Udruge umirovljenika.

Autor: Robert Ruklić

 

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.