Za župana BBŽ ipak 3 kandidata – kandidaturu predao i nezavisni Alen Ivančić

Iako se očekivalo da će se za župana BBŽ na Lokalnim izborima kandidirati samo aktualni župan Damir Bajs i HDZ-ov Miro Totgergeli, kandidaturu je u četvrtak navečer predao i nezavisni Alen Ivančić.

“Potaknut situacijom u našoj županiji i spoznajom da ista već 20 godina sustavno propada, dana 04. svibnja 2017. u 18 sati i 10 minuta predao sam kandidaturu za župana Bjelovarsko-bilogorske županije”, u priopćenju navodi Alen Ivančić.

Nastavak priopćenja donosimo u cijelosti.

“Mnogi će se pitati zašto idem nezavisno i tko stoji iza ove kandidature.

Samohrani sam otac dvoje djece, iza sebe imam dvije i pol godine političkog aktivizma u Živom zidu, od toga dvije godine kao koordinator Bjelovara, šest mjeseci predsjednik gradske organizacije ŽZ Bjelovar i vršitelj dužnosti koordinatora BBŽ. Dvije godine se je sve radilo na riječ, bez ijednog papira. Kada smo se konačno izborili da dobijemo gradsku organizaciju i nakon održane skupštine za istu, papiri koje sam osobno odnesao u ministarstvo uprave netragom nestaju iz ministarstva. Pred lokalne izbore na kojima nam je obećana potpuna autonomija u izboru ljudi za listu i kandidaturu vodstvo ŽZ krši taj dogovor i tada dolazi do velikih trzavica i narušavanja odnosa sa vrhom stranke. U tom trenutku aktivno članstvo ŽZ Bj radi sastanak i većina odlučuje da na ovim izborima nastupimo nezavisno. Uspjeli smo skupiti potpise i provesti kandidaturu u djelo.

Ponosni smo na naš aktivistički rad, ponosni smo na sve odluke koje smo donesli kao ogranak pogotovo jer su se pokazale utemeljene što se i danas moglo vidjeti u Hrvatskom saboru kada je M. Škibola digao ruku i uništio sve za što se ŽZ borio,a svi zajedno smo upozoravali vodstvo kada su ga silom nametnuli kao nositelja liste.

Ponosni smo na našu kandidaturu za župana jer je to vrhunac dvije i pola godine rada na terenu, razgovora sa našim sugrađanima i prolivenog znoja. Nadamo da će građani prepoznati nova neokaljana lica i dati nam priliku da našu BBŽ županiju izvedemo na pravi put.

Iza mene i mojih zamjenika u kandidaturi stoje pravi Živozidaši, upravo oni koji su bili aktivni, pomagali ljudima na terenu išli na deložacije i prosvjede pred Inom, bili na štandovima i dijelili propagandni materijal po cijeloj županiji. Svi zajedno uspjeli smo ono u čemu nas je vrh stranke cijelo ovo vrijeme sputavao a to je borba za boljitak našeg kraja, borba za malog čovjeka i pravdu.”

S poštovanjem

Alen Ivančić

Autor: V.R.

2 comments on “Za župana BBŽ ipak 3 kandidata – kandidaturu predao i nezavisni Alen Ivančić

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.