U III. osnovnoj školi Bjelovar održan “Program prometne kulture za najmlađe”

„Program prometne kulture za najmlađe“ preventivna je edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Program je Hrvatska inačica Jumicar koncepta koji je potekao iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja više od 25 godina.

Ova preventivna edukacija održana je i u III. Osnovnoj školi Bjelovar. Akciju su organizirali Udruga Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska – Mini auti, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, III. osnovna škola Bjelovar, Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bjelovar.

Prvi dio programa je bilo multimedijsko predavanje o prometnim pravilima i ulozi svih sudionika i poželjnog ponašanja u prometu, dok je drugi dio bio praktični, tj. uključio je samostalnu vožnju malim automobilima na prometnom poligonu uz nadzor i asistenciju instruktora i prometne policije.

Po provedenoj obuci djeca su dobila Jumicar vozačke dozvole. Dodatno, djeca su tijekom obuke prošla kroz radionice DVD-a i Crvenog križa na kojima su učili osnove prve pomoći, a upoznati su i o opasnostima požara i  rizicima za njegovo nastajanje.

 

Autor: V.R

Odgovori