3. sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava: Trninić iz Živog zida izvrijeđao vijećnike nakon odbijanja njegovih prijedloga

3. sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava počela je prisegom nove vjećnice Općinskog vijeća Mirjane Šavorić iz koalicije SDP-HNS-HSU koja je u vijeće ušla umjesto preminulog vijećnika Mladena Mlađana.

Prvo pitanje na aktualnom satu postavio je Robert Runjavec iz HDZ-a, a zanimalo ga je u kojoj fazi je izgradnja reciklažnog dvorišta u Dubravi. Načelnik Okroša mu je odgovorio kako je projekt trenutno zaustavljen zato što je grupa građana na Upravnom sudu tužila Ministarstvo graditeljstva zato što je izdalo građevinsku dozvolu za reciklažno dvorište na toj lokaciji.

Davora Trninića iz Živog zida zanimalo je gdje će biti smješteno mobilno reciklažno dvorište na što mu je načelnik Okroša  rekao kako ono mora biti po zakonu barem jednom u 90 dana u svakom naselju općine. Trninića je zanimalo i tko je radio novu web stranicu općine i koliko je koštao promotivni video koji se nalazi na stranici? Pitanje vezano uz web stranicu postavila je i Vlasta Jagić iz stranke Bandić Milan 365, a zanimalo je zašto su prekopirani stari podaci o članovima sportske zajednice?

Pitanje gdje se grade nadstrešnice na autobusnim  stajalištima postavila je vijećnica Jagić, a zanimalo ju je i naplaćuje li se parkiranje kamiona na Dudnjaku? Načelnik Okroša je rekao da je postavljena prva nadstrešnica u Dubravskom Markovcu, dok je zamjenik načelnika Ante Grizelj kazao da je s prijevoznicima načelno dogovoreno da će parkiranje na Dudnjaku trebati plaćati, no još nije dogovoreno koliko. Stjepan Martinčević iz koalicije SDP-HNS-HSU je ukazao na to da ako će se kamioni parkirati na Dudnjaku  treba riješiti pitanje kanalizacije i oborinskih voda zbog mogućeg zagađenja vodotoka ukoliko se dogodi istjecanje goriva ili tereta na parkiralištu.

Darka Rajtara iz HDZ-a zanimalo je kada će biti saniran društveni dom u Dubravskom Markovcu na što mu je načelnik Okroša kazao kako je napravljen troškovnik koji obuhvaća cjelokupnu obnovu u iznosu nešto manjem od milijun kuna sa PDV-om.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili zaključak o prijedlogu za imenovanje drugog mrtvozornika za područje Općine Dubrava, a prijedlog županijskoj skupštini je da to bude dr. Ivana Jakopic Kralj iz Vrbovca.

Zimsku službu će obavljati  i nerazvrstane ceste čistiti tvrtka Vinter gradnja iz Dubrave.

Najviše vremena potrošeno je na pet prijedloga Davora Trninića iz Živog zida koji je predložio osnivanje radnih grupa za izradu koeficijenta za izbor najpovoljnije ponude, zatim za izradu  komunalnog poduzeća,  pravne službe i zaštite građana od ovrha koncesionara te za obavljanje knjigovodstvenih poslova za potrebe Općine od strane knjigovodstvenog servisa s područja Općine Dubrava. Kako ni jedan prijedlog nije imao zakonsko uporište svi su odbijeni što je Trninić u određenim trenucima prokomentirao i uvredama upućenim ostalim vijećnicima nazivajućih ih čak i nepismenima. Prijedloge vijećnika Trninića prokomentirao je načelnik Okroša:

Vijećnici i vladajućih i dijela oporbe složili su se da slični prijedlozi prvo prođu pravnu službu koja bi provjerila imaju li uporišta u zakonu, pa da se tek onda uvrste na dnevni red kako se ne bi ubuduće vodile bespredmetne rasprave.

Autor: R.R

One comment on “3. sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava: Trninić iz Živog zida izvrijeđao vijećnike nakon odbijanja njegovih prijedloga

  1. Pa teško je reći da ih je izvrijeđao, naime,nakon što su HDZovi vijećnici ponavljali kako je osnivanje radnih grupa protuzakonito, vijećnik Živog Zida samo je utvrdio da među vijećnicima ima polupismenih. Nije rekao da su vijećnici nepismeni nego polupismeni 🙂

Odgovori