U HGK-Županijskoj komori Bjelovar održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u prošloj godini, koja svojim radom i djelovanjem doprinose županijskom gospodarstvu u cjelini.
Posebno priznanje, “Kristalnu kunu”, dobila je tvrtka Prima Commerce d.o.o..

Prima Commerce je dugogodišnji nositelj najvećih poslovnih aktivnosti u Bjelovarsko-bilogorskoj županije. Zapošljava više od 2000 ljudi, posluje na području cijele Hrvatske u šezdesetak maloprodajnih objekata.

Kako je istaknuo prilikom preuzimanja nagrade Andrija Purković, zamjenik direktora tvrtke Prima Commerce osnovna prednost im je to što sami proizvode najveći dio svojih proizvoda koje plasiraju na tržište.

– Naravno da ni mi nismo imuni na trenutnu situaciju koja je u cijelom svijetu, a koja se reflektira na ulaznu cijenu troškova, prije svega materijala. Prima je prije svega proizvođač koji proizvodi namještaj i ovisni smo o raznim dobavljačima sirovine i materijala. Dosegli smo i pretekli rezultate iz prošle godine kada je bilo kud i kamo teže poslovati i jedno vrijeme nismo mogli ni raditi. Ove godine s tog aspekta situacija je puno povoljnija iako ima jako puno i dalje poteškoća – rekao je Purković.

Andrija Purković, zamjenik direktora tvrtke Prima Commerce

Prima Commerce najviše pažnju posvećuje proširenju asortimana i stalnom plasiranju novog dizajna što je najbitnije kupcima.

– Davno su prošla vremena kada je na tržištu prolazila roba s najnižom cijenom. Danas su kupci maksimalno educirani i žele prije svega kvalitetu i estetski ugođaj, a naravno uz to žele i koliko toliko prihvatljivu cijenu. Sve više je kupaca koji žele platiti više i za uzvrat žele dobiti puno više – zaključio je Purković.