Najbolja velika tvrtka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji po izboru Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Bjelovar je Čazmatrans Promet d.o.o. te mu je pripala nagrada “Zlatna kuna”.

Korona kriza uzrokovala je velike probleme prijevozničkim tvrtkama, pa tako i najvećoj prijevozničkoj tvrtki u Republici Hrvatskoj, Čazmatransu.
Čazmatrans ima 860 zaposlenih, a iako je situacija bila iznimno teška nisu otpustili niti jednog radnika.

Kako je rekao Damir Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatransa, pandemija je pokazala da se neke stvari mogu i drugačije posložiti.

– Zahvalio bi Vladi na potporama koje su bile, na žalost, od rujna naš sektor više nije u potporama. Vijesti pratite i vi i vidite stalno poskupljenje goriva. Mi ne stignemo reagirati tako i svakog tjedna mijenjati cijene. Cijene svojih usluga nismo mijenjali od 2019. godine. Mislim da ćemo biti prisiljeni krenuti u poskupljenja, ako poskupite cijenu usluga smanjit će se broj putnika, sve je to povezano – rekao je PavloviĆ.

Za prijevoznike, najvažnija je javna usluga kao oblik sufinanciranja prijevoza u ruralnim područjima. Ako se uvede, za autobusne prijevoznike će doći bolja vremena mišljenja je Pavlović.

– Javnu uslugu smo već i trebali pokrenuti i kroz nju bi se sufinancirao prijevoz u ruralnim područjima. Ako nam to krene mislim da će nam doći bolja vremena – dodao je Pavlović.