U Županijskoj komori Bjelovar održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u prošloj godini, koja svojim radom i djelovanjem doprinose županijskom gospodarstvu u cjelini.

– Ove dvije godine sigurno su bile izazovne za naše poduzetnike jer nije bilo lako sačuvati radna mjesta ali i stvarati nove uvjete rada za daljnju razvijenost. Uz pomoć Vlade i mjera koje je Vlada osigurala poduzetnicima svi zajedno smo uspjeli prebroditi ovu, do sada neviđenu krizu. Izuzetno mi je drago da je mali broj poduzeća koja nisu opstala, dok je veliki broj opstao. Neki su jako dobro poslovali i imamo priliku danas čuti uspješne rezultate. Želim svima zahvaliti, gradovima i općinama i naravno Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, na čijem sam čelu, što smo zajedno s Vladom uspjeli zajedničkim snagama pomoći i onima najmanjima koji imaju jednog zaposlenog do velikih poduzeća koja broje puno zaposlenih. U ovo doba najvažnije je očuvati radna mjesta – kazao je župan Marušić.

Najbolja velika tvrtka je Čazmatrans promet d.o.o., u kategoriji srednjih poduzeća priznanje je dobila DI Čazma d.o.o, dok je bjelovarski Crotal d.o.o. najbolja mala tvrtka.

Posebno priznanje, Kristalnu kunu, dobila je Prima Commerce kao trostruki uzastopni pobjednik od 2017. do 2019. godine.

– Dobili smo potpore, nismo otpustili nijednoga radnika. Ova pandemija nam je pokazala da se neke stvari mogu i drugačije posložiti. Za nas prijevoznike najvažnija je javna usluga, kao oblik sufinanciranja ruralnih područja. Ako se uvede, za nas će doći bolja vremena – rekao je Damir Pavlović, predsjednik Uprave Čazmatransa.

Posebno priznanje Kristalnu kunu dobila je tvrtka Prima Commerce d.o.o.:

 – Prima Commerce je dugogodišnji nositelj najvećih poslovnih aktivnosti unutar županije. Zapošljavamo više od 2000 ljudi, poslujemo na području cijele Hrvatske. Naša osnovna prednost je to što sami proizvodimo najveći dio svojih proizvoda koje plasiramo na tržište. Sami kreiramo rješenja za naše kupce tako da na taj način uspijevamo riješiti probleme koji su nas zadesili i uspješno se nosimo sa svim nedaćama koje su zahvatile cjelokupno svjetsko i hrvatsko gospodarstvo. Pažnju najviše posvećujemo proširenju asortimana, stalnom plasiranju novog dizajna – rekao je Andrija Purković, zamjenik direktora tvrtke Prima Commerce.

foto: Lorenzo Kocijan Pacas