Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, u suradnji s Gradom Bjelovarom, Općinom Veliko Trojstvo, OPG-om Bačak, Udrugom „Romska kuća“ te Udrugom „Bilogorski turistički put“, nakon godinu dana pauze organizira 4. Jesen na Bilogori.

Manifestacija će se održati u nedjelju, 17. listopada 2021., na prostoru Etno okućnice u Velikom Trojstvu od 10 do 17 sati. Uz brojne izlagače poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina, očekuje se bogat zabavni program.

Ova manifestacija krenula je 2017. godine na poticaj obitelji Bačak i vlasnika Romske kuće, obitelji Đurđević. Želja je bila ovom manifestacijom obogatiti društveni život u Općini Veliko Trojstvo te promovirati male proizvođače iz Velikog Trojstva i pokazati bogatstva bilogorskog kraja.

– Ono što nas izuzetno veseli da danas kada najavljujemo ovu 4. Jesen na Bilogori je to preraslo okvire jedne male organizacije. Manifestaciju je prepoznala i Turistička zajednica i lokalna samouprava kojima zahvaljujemo na podršci i prepoznavanju. To se sve pretvara u jednu tradicijsku manifestaciju koja će postati zaštitni znak Velikog Trojstva i našeg kraja – kazala je Slađana Đurđević.

Za ovogodišnju manifestaciju svoj dolazak najavilo je 25. izlagača.

– Izlagači pokrivaju rukotvorine, proizvodnju voća, povrća i vina, preradu ljekovitog bilja s Bilogore, a tu je i Romska kuća s lavandom. Ono što nas veseli što će sve to objediniti nekoliko događanja. U manifestaciju se uključio Biloklik sa svojim programom, Mali olimpijac i biciklisti. Dakle, ovo je jedna manifestacija koja objedinjuje sve ono najkvalitetnije na našoj Bilogori – dodala je Đurđević.

U sklopu manifestacije održava se i 6. Biloklik – Bilogorski fotografski susreti, ali i 1. Jesenska biciklijada Bjelovar – Veliko Trojstvo.

Za posjetitelje iz Bjelovara organiziran je besplatan prijevoz.