Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak 08. listopada od 12 do 20 sati proveli županijsku akciju na prekršaje nedozvoljene brzine kretanja vozila. Tom prilikom policijski službenici su utvrdili ukupno 130 prometnih prekršaja, od čega je njih 124 bilo u skladu s akcijom.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog vikenda od 08. do 10. listopada nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 201 prometni prekršaj od čega izdvajamo:

  • 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2.58 g/kg, izmjerena kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
  • 159 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Hercegovcu i ona je iznosila 105 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
  • 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
  • 30 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega je njih osam bilo s materijalnom štetom, dok su dvije bile s ozlijeđenim osobama i one su se dogodile na daruvarskom području.

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja.