Čazma je ove subote domaćin XXVI. ŠNIDOR-a BBŽ

HVIDRA Čazma i Grad Čazma danas su domaćini XXVI. Športskih natjecanja invalida domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na ŠNIDOR-u sudjeluju udruge HVIDRE iz svih gradova Bjelovarsko-bilogorske županije, a natječu se u streljaštvu, visećoj kuglani, pikadu, stolnom tenisu i ribolovu.

Na svečanom otvorenju dobrodošlicu svima zaželio je Darko Kajfeš predsjednik HVIDRE Čazma. Sve branitelje je pozdravio Mladen Marinković predsjednik županijske HVIDRE, dok je u ime Bjelovarsko-bilogorske županije zamjenica župana Tanja Novotni Golubić kazala kako županija s ponosom podržava ovakve aktivnosti jer ima izrazito poštovanje prema braniteljima i braniteljskim udrugama.

– Mi smo tu za vas jer ste vi bili uz nas kada je to bilo najpotrebnije i kada je to bilo najteže – kazala je Novotni Golubić.

Darko Kajfeš predsjednik HVIDRE Čazma, Mladen Marinković predsjednik HVIDRE BBŽ, Dinko Tandara pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, ,Tanja Novotni Glubić zamjenica župana BBŽ, Dinko Pirak gradonačelnik Čazme

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak je svima zaželio da iz Čazme nakon natjecanja odu s lijepim utiscima te da istinu o Domovinskom ratu koju stalno treba ponavljati, ponavljaju mladima i onima koji trebaju učiti iz naše povijesti.

XXVI. ŠNIDOR otvorio je predstavnik Ministarstva Hrvatskih branitelja Dinko Tandara koji je kazao kako je suradnja udruga HVIDRE s područja županije dobra, a da je dobro i što je suradnja svih gradova sa županijom napokon dobra.

Dinko Tandara pomoćnik ministra hrvatskih branitelja

– Vaše druženje i vaša suradnja je itekako bitna, a to je potrebno i našoj županiji da bi mogla dalje. Bitno je bilo ’91. i ’95., bitno je i sada da ste skupa i da smo prijatelji kao onda kada je to bilo potrebno – kazao je Tandara i obećao pomoć Ministarstva branitelja u svim daljnim aktivnostima.

Nakon svečanog otvorenja kod spomenika braniteljima u centru Čazme položeni su vijenci i zapaljene svijeće poginulim braniteljima s područja Grada Čazme.