Župan Marko Marušić sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na obilježavanju Dana Općine Zrinski Topolovac.

Tom prilikom svečano je otvorena novoasfaltirana cesta Topolovac-Povelić-Šćirki u dužini od 1.5 kilometara, a radove vrijedne 1.1 milijun kuna u stopostotnom je iznosu financirala Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije.

Jedan je to u nizu projekata realiziranih u proteklih godinu dana na području općine Zrinski Topolovac o čemu je više rekla načelnica Jasna Mikles Horvat.

„Općina Zrinski Topolovac jedina u našoj županiji u prošloj godini ima pozitivan prirodni prirast, više rođenih nego umrlih. Pomažemo roditeljima na razne načine, od sufinanciranja troškova smještaja djece u vrtiću, igraonice, male škole, školskog pribora, sudjelujemo u svim periodima odrastanja, od rođenja do srednje škole. Nastojimo našim mještanima osigurati osnovnu komunalnu infrastrukturu te smo u lokalne ceste, prilazne puteve, putne jarke i slično uložili oko pola milijuna kuna. Asfaltirano je oko 2 kilometra lokalnih cesta u što je uloženo oko 1.6 milijuna kuna. U prvoj fazi provodimo projekt izgradnje mrtvačnice vrijedan 400 tisuća kuna. Dovršen je projekt rekonstrukcije kuhinje u društvenom domu“, istaknula je načelnica Mikles Horvat i dodala kako se ulagalo i u obnovu rasvjete, izgradnju poučne staze, a u planu je i izgradnja dječjeg vrtića.

„Iznimno mi je drago da smo otvorili 1.5 kilometara dugu dionicu ceste koja je nužna za ostanak naših mladih u svome domu. Sigurno ćemo raditi na daljnjoj zajedničkoj suradnji, a sinergijom Općina, Gradova, Županije i Vlade RH još više ćemo razvijati kako općine i gradove tako i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Iznimno me veseli podatak da ova općina ima pozitivan prirodni prirast, a to je i naša obveza da djeci omogućimo normalan život. Upoznat sam s problemima vodoopskrbe i dat ćemo sve od sebe da to u što skorije vrijeme riješimo. Načelnici i njenim suradnicima želim što više uspješnih projekata. Bjelovarsko-bilogorska županija će vam biti podrška”, istaknuo je župan Marko Marušić.