Bjelovarski središnji park u utorak je ponovno bio mjesto na kojem su članovi Udruge „Bjelovarski slavuji – fakini“ svojim sugrađanima predstavili što rade u umirovljeničkim danima.

„Ovaj koncert je u okviru EU projekta kojeg je aplicirao Grad Bjelovar,  a mi smo sa Maticom umirovljenika Bjelovar partneri u projektu koji traje 2,5 godine i kroz njega mora proći 250 umirovljenika. Čovjek se mora angažirati puno, truditi se i vježbati ali uspjevamo u tome. Ovo je jedna od aktivnosti, a sljedeća će biti vezana uz zdravu prehranu za umirovljenike gdje ćemo ići na jedan OPG u okolici Bjelovara. „Bjelovarski slavuji – fakini“ su obrazac po kojem se umirovljenici trebaju aktivirati u društveno-javnom životu“, rekao je voditelj Bjelovarskih slavuja-fakina Ivan Čurić.

Fakinima su se pridružile udruge umirovljenika iz Štefanja i Čazme sa svojim programom, te su svi su zajedno nakon koncerta imali zajedničko duženje.

Podsjetimo, kroz projekt „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“  vrijedan gotovo milijun i pol kuna cilj je implementirati usluge psihosocijalne pomoći, podrške u mobilnosti, edukacije (krajnjih korisnika i stručnjaka) i društvene integracije. Cilj je doprinjeti podizanju kvalitete boravka (adaptacija i nabava opreme) te senzibiliziranju javnosti o potrebama starijih osoba.