Ispravak netočnih informacija na zahtjev tvrtke PEVEX d.d. objavljenih u članku “Zdravko Pevec krenuo u novi business i izlaže na 28. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu”

3. rujna 2021. na Superportalu objavljen je članak Zdravko Pevec krenuo u novi business i izlaže na 28. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu.

Tvrtka PEVEX d.d. uputila nam je zahtjev za objavom ispravka dijelova objavljenog intervjua sa Zdravkom Pevecom koje u skladu sa Zakonom u elektroničkim medijima i Zakonom o medijima objavljujemo.

“3. rujna 2021. u elektroničkoj publikaciji Super portal (https://superportal.hr/) objavljen je članak pod naslovom: “Zdravko Pevec krenuo u novi business i izlaže na 28. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu“.

U članku se navodi:”…da novi pravi Pevec kreće naprijed” i da “Dosta često ljudi kažu da im fali Pevec jer je on imao najbolje cijene.” Radi točnog informiranja javnosti, potrebno je bitno dopuniti objavljene informacije na način da se objavljene informacije odnose isključivo na Zdravka Peveca jer Zdravko Pevec iznosi informacije o svom pokretanju posla. Bez dopune kod javnosti se oblikuje pogrešno mišljenje o društvu PEVEX d.d., a ranije PEVEC d.d., koje posluje već više od 30 godina.

U članku se navodi: “Neka to sve skupa bude veliko iznenađenje, ali bih rekao da dođete i kupujte sa osmijehom. To je najbitinije. Jel’ važi taj slogan i dalje? Apsolutno taj slogan važi. To sam ja smislio. Pevec je generacija. Ja sam 10 pokoljenja tako da čovjeku sve možete uzeti ali prezime ne. “Netočna je informacije da je Zdravko Pevec osmislio slogan “Kupujte s osmjehom”, kao i da mu je “oduzeto” prezime kako to maliciozno insinuira u tekstu članka, a o tim činjenicama se vodio i sudski spor koji je pravomoćno okončan u korist PEVEX d.d.”