Etno festival Bilogoro u srcu te nosim ove će se godine održati bez publike. Skladbe će biti izvedene uživo i snimiljene, a potom u formi cjelovečernje emisije biti prezenatirane u javnost.

-Nakon godinu dana pauze uzrokovane koronavirusom, odlučili smo kako je vrijeme da skladbe koje su pristigle i koje su odabrane za izvođenje na 6. Etno festivalu Bilogoro, u srcu te nosim ipak pronađu svoj put do publike. Zato smo odlučili da u nedjelju, 19. rujna od ranih jutarnjih sati studijski i u kontroliranim epidemiološkim uvjetima snimimo sve skladbe te od njih napravimo cjelovečernju emisiju koja će se moći pogledati na društvenim mrežama.

Najbolje skladbe ovogodišnjeg festivala nagraditi će Stručni žiri, a publika će upravo po pregledima i glasovima na društvenim mrežama odabrati tri najbolje skladbe po ocjeni publike, a te nagrade bit će uručene na 7. Etno festivalu.Od odabranih 16 izvođača, svoj dolazak na snimanje potvrdilo je njih trinaest, od toga 8 solista koje prati Festivalski orkestar. Među sastavima imamo naše domaće snage, od članova KUD-ova do mladih tamburašica Tamburaškog sastava Nemir.

Sretni smo što na festivalu nastupaju vrhunski izvođači, već ranije poznati po nastupima na ovom festivalu, ali i brojnim drugima. Među njima je i Tomislav Škara kojem će biti uručena nagrada za najslušaniju pjesmu na društvenim mrežama od zadnjeg festivala, a koji je prošle godine osvojio i Grand Prix Međunarodnog festivala Marko Polo na Korčuli- navodi u priopćenju Slaven Klobučar, direktor ovog festivala.