U Bjelovaru je održana izborna skupština Demokratskog HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Za predsjednika je izabran Ivan Beljan, a zamjenik mu je Igor Supan.

Odluka o odabiru županjskog vodstva DHSS-a bila je jednoglasna, a jedini program novog vodstva je rad na boljitku građana u svim sferama, a naročito poljioprivredno-ekonomskim, kazao je Beljan.

– Najvažnije je da naši građani što kvalitetnije žive, da ne rasprodajemo svoje i imamo što više svojih dionica, kuća i njiva jer trendovi su takvi da se sve rasprodaje. Moramo s tim stati i napraviti zaokret da i mi nešto kupujemo danas-sutra i širimo se onako kako bi to trebalo biti – kaže Beljan.

DHSS trenutno ima oko 400 članova, a stranka, bez obzira što je mlada, prepoznata je od ljudi koji joj prilaze. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije DHSS ima općinske organizacije u 10 općina.

– Nije cilj u brojnosti stranke, nego kvaliteti ideja. Nije cilj da mi moramo imati u svim općinama organizaciju nego da probamo naći najbolja rješenja i najbolje projekte proguramo da se vide rezultati, a birači i novi članovi će onda doći sami po sebi – dodaje Beljan.

Na Izbornoj skupštini osim predsjednika i zamjenika birani su i potpredsjednici. To su Anita Frida, Biljana Solar, Željan Gregl i Vaclav Skalnik.