I ove godine u Bjelovaru će se održati Fun Run utrka koja će okupiti trkače iz cijele Hrvatske.

Utrka će se održati u realizaciji Sportske udruge GO2 u subotu, 18. rujna s početkom u 18,00 sati.

– Veselimo se što smo ove godine na kraju uspjeli dobiti sve te dozvole i organizirati Fun Run. Očekujemo veliki odaziv ljudi, ali ne tako velik kao rekordne 2019. godine kada je bilo oko 500 natjecatelja. Uz pomoć Grada, Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar i Županije uspjeli smo organizirati manifestaciju i vjerujemo da će biti jako lijepo- kazao je Nikola Kovaček.

Za sada je prijavljeno oko 250 trkača, no organizatori ih očekuju još više. Što se tiče dionica one su 4×2.5 km za štafetu, zatim utrka na pet kilometara i utrka na deset kilometara. Jedan krug iznosi 2,5 kilometara. Zanimljivo je kako je za utrku prijavljeno čak petnaestak štafeta.

-Štafete su zanimljive jer nisu zastupljene na puno utrka. U štafetama mogu sudjelovati obitelji od četiri člana mama, tata i dvoje djece, imamo i mješovite štafete ženske i muške. Imamo i kategorije do 14, 18, 50 i iznad 50 godina – dodao je Kovaček.

Za one koji ne sudjeluju u utrkama, organizatori su pripremili bogati zabavni program s dva DJ-a, Vedranom Carom i Robertom Imbrišićem. Tu je i Glazbena škola Vatroslav Lisinski, dok će za osvježenje biti zadužena ekipa iz Staročeškog.
Svaki natjecatelj i natjecateljica, na poklon će dobiti majicu, medalju, ruksak, bočicu za vodu i nekoliko pića. Za one najbolje osigurane su i bogate nagrade.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić istaknuo je da je Fun Run Bjelovar jedna od najvećih sportskih manifestacija u Bjelovaru i Županiji i pozvao što više trkača da se prijave za utrke.

– Neka se nitko ne uvrijedi, ali ovo je možda i najveći sportski događaj ne samo u Gradu Bjelovaru već i u BBŽ-u. Želim se zahvaliti Nikoli i njegovom timu koji su se upustili u ovakvu organizaciju jer nije to ni jednostavno ni lako organizirati. Grad Bjelovar s Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar ovoj sportskoj manifestaciji pomaže financijski, ali i ono što je bitnije od toga, sudjelujemo u organizaciji. Molim građane za strpljenje tih nekoliko sati kada će biti zatvoren za promet centar grada jer sigurnost je zasigurno najbitnija – rekao je zamjenik gradonačelnika Brajdić.

Prijave su u tijeku i svi koji žele mogu se još uvijek prijaviti na stotinka.hr.