Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak posjetili su čazmansku tvrtku Intra Lighting d.o.o.

Intra Lighting zapošljava 80-tak radnika i svojom kvalitetom tvrtka je prepoznata kako kod nas tako i u svijetu, pa je u 2020. godini dobila još jednu “Zlatnu kunu” kao najbolja županijska tvrtka srednje veličine.

Prilikom posjeta Božidar Kadoić, izvršni direktor tvrtke Intra Lighting d.o.o. Čazma upoznao je župana Marušića i gradonačelnika Piraka s novim investicijskim projektom ove tvrtke čija očekivana vrijednost iznosi oko 3 milijuna eura.

– Naš plan je uložiti 3 milijuna eura u gradnju dvije nove hale i funkcionalno povezivanje postojećeg objekta s novim halama. Cilj je veća produktivnost i hvatanja tehnologija koji su svjetski trendovi – rekao je Kadoić.

Korona je ovoj tvrtki poremetila planove ali ove godine sve se polako vraća u normalu. Izvoz se ove godine popeo na visokih 65 posto. Važno je i naglasiti kako je i broj od 68 zemalja u koje izvoze proizvodi ove tvrtke također hvale vrijedan. Koliko su kvalitetni proizvodi dokazuju i renomirane tvrtke koje surađuju s Intra Lightingom. Iz Čazme su lampe otišle u Ferrari, Microsoft, Google, Volvo te niz bolnica diljem Europe.

– Ove godine smo odradili jako lijepi broj projekata u Hrvatskoj među kojima je i nova bolnica u Bjelovaru koja nam je bila jedan od kapitalnih objekata, ali smo objekte radili i po cijeloj Europi. Ono što se nadamo i vjerujemo da će budućnost biti svijetla, ne samo za nas nego za sve druge i da će problema s kojim se svakodnevno susrećemo u poslovanju biti značajno manje. S novom investicijom očekujemo da ćemo biti bolji i produktivniji – dodao je Kadoić.

Izvještaj Hrvatske gospodarske komore za prethodnu godinu 2020. pokazao je da su poduzetnici grada Čazme na prvom mjestu od gradova u BBŽ-u po ukupnim prihodima po stanovniku, ukupnoj dobiti po stanovniku, investicijama po stanovniku, zaposlenosti u poduzetništvu na sto stanovnika, izvozu po stanovniku i upravo čazmanski poduzetnici u prošloj godini zabilježili su najveći rast izvoza.

– Raduje me da je Intra Lighting jedna od tvrtki koja planira svoje širenje u Čazmi. Proširenjem tih kapaciteta naravno da ćemo dobiti još bolju kvalitetu proizvoda, a vjerojatno i novih radnih mjesta. Siguran sam i da i neki naši poticaji koje imamo niz godina, a to su pogodnosti u komunalnom doprinosu gdje je za čazmanske tvrtke koje nešto grade svega jednu kunu komunalni doprinos. Prepolovili smo i prirez na pet posto s ciljem da grad bude bez prireza -istaknuo je gradonačelnik Pirak.

Ova investicija iznimno veseli župana Marušića, ali vesele ga i podaci Hrvatske gospodarske komore koje mu je predstavio gradonačelnik Pirak prilikom radnog sastanka prije posjeta Intra Lightingu.

– BDP i izvoz u Gradu Čazmi jedan je od najvećih u našoj županiji, iznad prosjeka je. To je rezultat jednog dobrog i kontinuiranog poslovanja i dobrog vođenja grada. U razgovoru s direktorima Intra Lightinga pohvaljena je suradnja s gradom Čazma i onda je ovo rezultat svega – kazao je župan Marušić i dodao kako mu je cilj da županija svojim poduzetnicima uvijek stoji na pomoći i da im bude partner.