Općina Štefanje sutra 15. rujna obilježava svoj Dan Općine. Kako je rekao načelnik Silvestar Štefović ovogodišnja proslava bit će na razini predpandemijske 2019. godine jer se u skladu s mjerama koje su na snazi može realizirati u tom obimu iako za razliku od 2019. godine neće biti natjecanja u kuhanju fiša.

– Bit će ponovno izložba OPG-ova i njihovih proizvoda u centralnom parku. Naše udruge lovci i ribolovci kuhat će srneći i fiš paprikaš. Bit će i pečeni vol, to je sada već tradicionalno treća godina za redom da pečemo vola za Dan općine. Ipak će biti i jedno natjecanje, bez obzira što nema fišijade, bit će natjecanje u roštiljanju tako da imamo prijavljenih 20 ekipa, pa očekujemo velik broj različitih proizvoda s roštilja. Sve ovo što sam nabrojio bit će besplatno za sve naše građane. Svatko tko dođe moći će sve kušati  besplatno, uz to bit će i šank na kojem će se isto tako moći besplatno osvježiti – rekao je načelnik Štefović i pozvao sve na proslavu Dana Općine i blagdana Gospe žalosne.

Od 17 sati sve će zabavljati Štefanjska zvona, a s obzirom na propisane epidemiološke mjere proslava će morati biti završena do ponoći.