U Velikom Grđevcu nakon završetka kupališne sezone zbrojili su rezultate. Iza Sportsko rekreacijskog centra još je jedna uspješna sezona na koju nisu pretjerano utjecale propisane epidemiološke mjere kaže ravnatelj Kulturnog centra Mato Lovrak Marko Vodopija, u sklopu kojeg djeluje i Sportsko rekreacijski centar.

– Uspjeli smo doći do brojke koja nam je uvijek magična, 20 tisuća posjetitelja što samo pokazuje kakva je sezona i ljeto bilo. Ovo nam je bila i zadnja sezona za koju prema Europskoj uniji šaljemo podatke. Do sada nismo imali problema. Prošle godine smo se bojali da zbog korone nećemo uspjeti doseći cilj, ali jesmo, zato i kažem da nam je brojka od 20 tisuća posjetitelja magična zbog toga i do sada smo svake godine uspjeli opravdati ulaganja – rekao je Vodopija. Dodao je i kako su početkom školske godine  povećani upiti za izlete i posjete Lovrakovom centru, u sklopu kojeg je otvoren ugostiteljski objekt, te se planiraju još neki sadržaji, poput “Staze prijatelja prirode” kako bi ponuda dnevnih izleta za djecu bila što zanimljivija najmlađim posjetiteljima.

Ravnatelj Kulturnog centra Mato Lovrak Marko Vodopija / FOTO: LORENZO KOCIJAN PACAS

Načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić  je rekao kako mu je čak i žao što su bazeni zatvoreni zbog lijepog vremena koje se protegnulo u rujan te da su pred općinom i Kulturnim centrom  planovi za proširenje turističke ponude.

– Idemo u nekom smjeru proširenja Kukavice, proširenja ponude u Lovrakovom centru što se veže na potok Grđevicu i naše vodocrpilište pored kojeg planiramo izgraditi auto kamp, tri apartmana gdje bi bila i parcela s 10 mjesta kampistima. To bi sve obuhvatili u jednu cjelinu i to je moj zadatak da se u što kraće vrijeme ostvari – rekao je Pavlečić.

Načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić / FOTO: LORENZO KOCIJAN PACAS

Postoje planovi i za proširenje bazena, pa je tako plan dodati još jedan bazen za djecu s toboganima i dodatnim sadržajima. Od ostalih stvari koje se realiziraju u Grđevcu načelnik Pavlečić je izdvojio radove vrijedne 3,5 milijuna kuna na sportskom objektu uz nogometno igralište za koji je ovog tjedna predviđen tehnički pregled nakon kojeg će svoje mjesto u njemu pronaći sportske udruge.

Sport i briga za djecu je u Velikom Grđevcu na prvom mjestu dodaje Pavlečić, a u prilog tome idu i planovi za izgradnju novog dječjeg vrtića za 100 polaznika.

– Čekamo mogućnost prijave na neki od natječaja jer projekt je vrijedan 12 milijuna kuna, što je problem za financiranje samo od strane općine. Definitivno postoji potreba za tako velikim objektom jer nam nedostaju jaslice i mjesta u vrtiću. Ja se nadam da će kroz sve ove mjere za poboljšanje života u Općini Veliki Grđevac ljudi ostati ovdje i zasnivati svoje obitelji tako da će i naš vrtić biti popunjen do kraja – zaključuje Pavlečić.

foto / Lorenzo Kocijan Pacas