Ovog vikenda počnije nova sezona rukometne Paket24 Premijer lige, a rukometaši Bjelovara će u Dvorani europskih prvaka ugostiti najtežeg protivnika u svojoj skupini, našički Nexe.

Početak nove sezone bila je i prilika da na konferenciji za medije o očekivanjima progovore trener Josip Pećina, kapetan Dubravko Grgić i voditelj škole rukometa Davor Lamza koji je odmah na početku rekao kako će za razliku od prošle sezone prvenstvo početi s gledateljima na tribinama, no i uz poštivanje epidemioloških mjera.

– Publika može ući u dvoranu s COVID potvrdama, što znači ili da su cijepljeni s dvije doze, preboljeli COVID unazad 6 mjeseci ili negativan test. Moraju se poštivati mjere da svi moraju nositi maske i sve one mjere koje su na snazi već godinu i pol u cijelom svijetu – rekao je Lamza.

Trener Pećina je govoreći o ciljevima za ovu sezonu rekao kako je to Liga za prvaka, no ako se i ne plasiraju u nju to neće biti smak svijeta.

– Ne bih želio najavljivati nešto ogromno, ali ne može se opet bježati od nekakve uloge. Mislim da imamo dobru ekipu koja je više-manje ostala na broju od prošle godine uz sitne izmjene i mislim da smo tu stvarno pogodili. Kao trener sam zadovoljan s viđenim do sada i zadovoljan sam s pripremama –kazao je Pećina, a o utakmici s Nexeom je dodao:

– U petak bih volio da odigramo pravu utakmicu. Svi smo svjesni da je Nexe uz Zagreb možda jedan rang više u odnosu na nas ostale u Premijer ligi, ali ja bih kao trener bio sretan da im pružimo pravi otpor i budemo u igri do samog kraja. Mislim da se možemo izboriti za koji bod, rekao sam dečkima da se idemo boriti muški, pa ako je pobjednik bolji nemam kome što prigovoriti – rekao je Pećina.

O očekivanjima od nove sezone progovorio je i kapetan Dubravko Grgić i mišljenja je kao i trener Pećina da Bjelovar ima šanse ući u Ligu za prvaka, no ako se to dogodi ne smatra velikim podbačajem u sezoni. O utakmici s Nexeom je rekao:

– Šteta što prvo kolo igramo s njima jer nikada prvo kole ne znate u kakvoj ste formi. Može se dogoditi da se od prevelike želje igra raspadne, pa izgubiš 10 razlike ili više, a sigurno je da nismo takva razlika i zato mi je žao što utakmica nije usred polusezone – rekao je Grgić.

Kako glavni suparnici za osvajanje prva tri mjesta u grupi koja vode u Ligu za prvaka izdvojeni su Nexe, Sesvete i Varaždin.

Otvaranje sezone protiv Nexea je u petak u Dvorani europskih prvaka u 19 sati, a  u drugom kolu Kesizupce čeka gostovanje u Kutini kod Moslavine koju je preuzeo od ove sezone Hrvoje Cikoja.