Danas do ponoći političke stranke i birači (nezavisne liste) mogu podnositi kandidature za dopunske manjinske izbore koji će se održati u nedjelju, 3. listopada, a na kojima bi se u ukupno 82 općinska i gradska vijeća te županijske skupštine trebalo izabrati 99 vijećnika.

I u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao i nekoliko županijskih općina i gradova održat će se dopunski manjinski izbori jer u redovnom roku u općinska i gradska vijeća i Županijsku skupštinU nije izabran dovoljan broj pripadnika nacionalnih manjina.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji će i pripadnici srpske nacionalne manjine birati svoje predstavnike u ovim tijelima, a za Županijsku skupštinu Bjelovarsko-bilogorske Županije biraju se 2 predstavnika srpske nacionalne manjine. Svoju kandidaturu danas su predali kandidati Demokratske Hrvatske seljačke stranke.

Kako je rekao prilikom predavanja liste Ivan Beljan velika je stvar za DHSS što ima kvalitetnog kandidata na manjinskim izborima. Nositelj liste je Radovan Dožudić.

– Posebna mi je čast što je moj prijatelj Radovan Dožudić pristao biti nositelj liste i kandidat. Mislim da je to jedan novi čovjek u politici, ali svima jako poznat u županiji i šire. On je čovjek koji će sigurno dati pomak u politici na našem prostoru – kazao je Beljan.

– Vjerujem da ćemo u tom našem budućem radu ne stvarajući od političkog prostora nikakvu arenu ni Pamplonu, identitetski zastupati interese srpske nacionalne manjine na ovom području kreirajući politiku prijateljstva, suradnje i kvalitetnih rješenja  za sve nas koji živimo na ovim prostorima.

Radovan Dožudić, odvjetnik je i pisac. Rođen je 1956. godine u Zagrebu, mada sebe smatra rođenim Grubišnopoljcem jer, prema vlastitom iskazu, „čovjek se rodi na mjestu odakle seže prvo sjećanje“. Živi u Bjelovaru i Čazmi. Izabrani je potpredsjednik VSNM BBŽ, član predsjedništva istog, te delegat u Skupštini SKD “Prosvjeta” Zagreb.