Općina Dubrava u sklopu svog zabavnog programa organizira fišijadu i gulašijadu, pa poziva sve znalce u kuhanju ovih jela da se prijave što prije. U nastavku pročitajte propozicije i kako se prijaviti

FIŠIJADA

Prema pravilima za natjecanje, organizator osigurava ribu (2 ribe neujednačene kvalitete cca 3 kg po ekipi), vodu za sve natjecatelje, svaki natjecatelj priprema fiš-paprikaš osobno, prema svom receptu, te sam osigurava sve začine i dodatke, kotlić (ne manji od 10 litara) i nogare. Natjecatelji ne smiju dodati svoju, donesenu ribu.
– Uzorci se ocjenjuju pod šifrom, svaki natjecatelj izvlači jedan par zatvorenih kuverti u kojima je identifikacijska oznaka koja ostaje zatvorena do proglašenja rezultata. Jedna se kuverta stavlja pod uzorak, a drugu zadržava natjecatelj. Posebno se ocjenjuje boja, odgovarajuća gustoća i okus fiša te izgled ribe, a rangira se ukupan rezultat.

Bogate nagrade za prva tri mjesta

1. Mjesto 30l kotlić + Tronožac
2. mjesto 20l kotlić + Tronožac
3. mjesto 13l kotić + Tronožac

Prijave na broj 0994041482 Ivan Benjak 

PROPOZICIJE NATJECANJA U PRIPREMI I KUHANJU GULAŠA

1. Natjecanje je propagandno-natjecateljskog karaktera, održava se 11.09.2021. od 14.00 -17:00 sati. Nema kotizacije za natjecatelje. Na natjecanju mogu sudjelovati pojedinci ili ekipe/timovi ( max 4 člana).
2. Organizator organizira radni prostor, vodu i prigodne nagrade.
3. Natjecatelji osiguravaju: kotlić, potrebnu opremu i pribor za kuhanje, meso, vlastite mirodije, plamenik i plinsku bocu, suncobran – kišobran
4. Količina skuhanog gulaša između 10 i 15 litara
5. Ocjenjivanje će vršiti žiri od 3 člana, a ocjenjivat će se :
– Boja gulaša 5 – 10 bodova
– Opći okus i gustoća 5 – 10 bodova
– Miris 0 – 5 bodova
– Okus po divljači 0 – 5 bodova
– Ljutina 5 – 10 bodova
Maksimalno je moguće osvojiti 40 bodova. Ako će više ocjenjenih gulaša imati isti broj bodova, za bolji uspjeh uzimat će se veći broj bodova dobiven za okus gulaša nakon toga za boju.
Natjecatelji će prije početka kuhanja dobiti šifre ( brojeve ) koje su poznate samo voditelju natjecanja. Uzorci gulaša će se sa šifrom ( brojem ) , na ocjenjivanje nositi prema redoslijedu kojeg će izvući natjecatelji. Ocjenjivanje će pratiti svi natjecatelji.
NAGRADE. PRIGODNE NAGRADE ORGANIZATORA, ZA SVA TRI MJESTA ( KOTLIĆ ZA GULAŠ )

PRIJAVE NA BROJ : 098 240 306 BRANKO PERINIĆ, svaki dan od 0-24 sati