Planinarski pohod pod nazivom „100 žena na Mjesecu“ i ove je godine organiziralo planinarsko društvo HPD “Garjevica” Čazma. Cilj ovog pohoda, kao i prijašnjih godina, je popularizacija Moslavačke gore i njezinih prirodnih ljepota, povijesnih gradina i njezinog vrha, atraktivnog naziva Mjesec te, što je možda i još važnije, popularizacija planinarstva, s posebnim naglaskom na velikoj ulozi i važnosti žena u planinarstvu. Mjesec predstavlja najviši vrh Moslavačke gore s “čazmanske“ strane i gotovo je u središnjem dijelu tog jedinstvenog gromadnog gorja.

Na ovogodišnjem pohodu bilo je pedesetak sudionika iz više planinarskih društava, pa su tako osim domaćih planinara bili i gosti iz Križevaca, Ivanić-Grada, Bjelovara i Popovače otkriva nam potpredsjednica društva Nataša Furmek:

– Obišli smo i stari grad Jelen-grad gdje nam je prijatelj iz Popovače održao kratku lekciju iz povijesti toga grada što je bilo zanimljivo i poučno. Na Mjesecu nas je dočakala naša poznata raketa koju smo po četvrti put lansirali na Mjesec. Bila su tu i dva vanzemaljca koja su razveselila najmlađe. Nakon toga vratili smo se na početnu točku gdje smo se družili i završili ovo druženje. Bilo je lijepo, a zbog epidemioloških mjera nismo  organizirali masovniji pohod, no svi koji su bili vratili su se zadovoljni i lijepim dojmovima, kazala je Nataša Furmek.