Predsjednica GLAS-a BBŽ Ines Šarić u svom priopćenju osvrnula se na nekoliko aktualnih županijskih tema.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Iako svakoj novoj administraciji treba dati vremena da posloži vitalne županijske ustanove, novu administraciju na čelu županije zaista treba pitati dali je zabunom skrenula na onaj dio brze ceste koji još nije izgrađen.

Način smjene ravnatelja OB Bjelovar prvi ostavlja gorak okus u ustima i prelazi svaku granicu dobrog ukusa, ravnatelj Ali Allouch je zaista zaslužio ostati ravnatelj OB Bjelovar bar do otvorenja nove bolnice s obzirom da je čovjek jedan od najzaslužnijih za ostvarenje projekta, svatko tko govori da nam bolnica nije trebala izgleda već neko vrijeme nije pogledao u rupu na stropu sanitarnog čvora radiologije kroz koju crijep možete brojati.

Projekt bolnice stoji od 2013. godine i odgađao se punih osam godina još od vladavine HDZ – a bez Bajsa, a i s njim, kako je materijal porastao više od 100 % i troškovi same izgradnje su se povisili kako OB Bjelovar tako i puno drugih projekata u raznim gradovima i općinama neovisno koja je garnitura stranaka na vlasti.

Čitamo tako i o velikim dugovima Bjelovarskog sajma koji navodno grca u dugovima, ali ipak nudi besplatno testiranje za sve one koji nemaju COVID potvrdu, cijena testa prelazi cijenu same ulaznice na sajam pa je pitanje tko će to onda platiti kad novca nema.

Paralelno s besplatnim testiranjem nude se i punktovi za cijepljenje na samom sajmu pa tko bi došao na sajam u Gudovec prvo se besplatno testirati, a onda kad dobije negativan test prvo što napravi kad uđe na sajam traži punkt za cijepljenje, zvuči to jednako tragikomično kao Cjepko autobus u koji ste se npr. mogli doći cijepiti u Nartu na igralište do kojeg morate doći pješice po magistralnoj cesti bez kolnika pa zar nije svakom jednostavnije onda jednostavno doći svom liječniku opće prakse i cijepiti se, ako se naravno već želiš cijepiti, a ne tražiti medicinske usluge po sajmovima i autobusima.

Saznali smo danas s jednog portala kako imamo najgori Zavod za hitnu medicinu u Hrvatskoj, informacija je to u koju čisto sumnjam, ako uzmemo u obzir razvedenost naše obale, spas našeg zavoda vladajući vide u predsjedniku gradskog vijeća Grada Čazme, članu HDZ-a s maestralno odrađenim izborima u Čazmi s dobivena puna 373 glasa za gradsko vijeće.

Svima nam je jasno kako se biraju ravnatelji, ali baš s pozicije predsjednika gradskog vijeća, nevjerojatno.

 Inače saznali smo i da je poništen natječaj za uređenje ulaza u OŠ Čazma jer županija nema novca, radi se o oko 400 tisuća kuna pa kakva to županija nema 400 tisuća kn za ulaz u školu, a ima za besplatna testiranja kako bi ljudi šetali po predstavama i sajmovima iz razonode.

Ostaje nam za vidjeti hoće li taj ulaz koštati duplo više s obzirom na trend rasta cijena građevinskog materijala i građevinskih radova, naravno ukoliko Čazma dođe na red u županiji za konkretne nove projekte, a ne tjedni obilazak davno započetih projekata.

S poštovanjem Šarić Ines

Predsjednica GLAS – a BBŽ