U čast i spomen na Stjepana Grgca iz Ivanić-Grada, svake godine treći vikend u kolovozu od 1971., Biciklistički klub “Ivanić” organizira cestovnu biciklističku utrku “Memorijal Stjepan Grgac” koja se boduje za Kup Hrvatske.

Nakon što je prošlogodišnja utrka otkazana zbog COVID-19 epidemije, ove godine utrka je 22. kolovoza u Ivanić-Gradu održana u izmijenjenom izdanju.

Međunarodna cestovna biciklistička utrka održana je pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada, Zajednice sportskih udruga Saveza Zagrebačke županije i Ministarstva unutarnjih poslova. Na utrci je sudjelovalo ukupno 95 vozača iz Hrvatske i Slovenije – 15 početnika do 13 godina, 14 početnika do 14 godina, 11 početnika do 15 godina i 55 kadeta, žena i veterana koji su imali zajednički start. Staza utrke bila je: Ivanić-Grad –Križ– Ivanić-Grad.

„Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja te utrke zbog epidemioloških razloga, zadovoljni smo što je ove godine epidemiološka situacija bila takva da se 50.Memorijal mogao održati te da su sve četiri utrke prošle bez prometnih nezgoda i težih padova biciklista”,  rekao je Mario Biršić, predsjednik Biciklističkog kluba Ivanić.