Jednostavno i brzo jelo s tikvicama u kojem ćete uživati, donosi vam N1.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 mlada luka
  • 1 manja vezica bosiljka
  • 150 g sira
  • 2 jaja
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 češnja češnjaka
  • malo muškatnog oraščića
  • sol, papar
  • peršin, vlasac
  • 2 žlice parmezana

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  • Tikvice operite, osušite i narežite na tanje kolutove, pa sve lijepo posolite.
  • Narežite mladi luk i bosiljak, a sir naribajte.
  • Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i onda pomiješajte s lukom, bosiljkom i sirom.
  • Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, pa u njoj rasporedite pripremljene tikvice.
  • Umutite jaja, umiješajte vrhnje, isjeckajte češnjak, malo posolite i popaprite, pa dodajte malo naribanog muškatnog oraščića.
  • Dobivenu smjesu prelijte preko tikvica.
  • Pecite oko 15 minuta, pa onda pospite parmezanom i dopecite još pet minuta da dobije rumenu boju.